Vasaros kraugeriai: kaip išvengti jų bučinių?

Turbūt nereikia nė skaičiuoti, kiek kartų teko suabejoti poilsio gamtoje romantika sužinojus, kiek šioje vasariškoje oazėje tyko pavojų. Vienas iš jų – įkyrūs uodai, besikėsinantys atimti visą stovyklavimo malonumą.

Žinoma, prieš išvyką į gamtą pirmiausia derėtų pasirūpinti atitinkamomis priemonėmis. Užteks ir veiksmingo bei kokybiško purškalo nuo uodų. Tačiau jeigu šaukštai jau po pietų, o uodai su visa savo rūstybe sukando jus nuo galvos iki kojų, bent jau padarykite viską, kad išvengtumėte niežulio.

FREE aerozolis nuo uodų

Suteikia apsaugą nuo uodų, erkių, sparvų ir kitų vabzdžių įkandimų.

Naudokite kas 6–8 valandas ir po maudynių.  

Vos tik patekusio ant odos aerozolio kvapas dingsta. 

Free_aerosolis_75ml                      Free_purskalas_uodu_100ml

FREE purškalas nuo uodų

“FREE Active” – tai veiksmingo ilgalaiko poveikio bekvapis purškalas nuo vabzdžių.

Patekęs ant odos, jis greitai nudžiūsta ir nepalieka riebumo pojūčio.

Purškalas nuo vabzdžių “FREE Active” užtikrina apsaugą nuo vabzdžių, erkių, musių ir kt. vabzdžių įkandimų. Prieš naudodami gerai supurtykite.

Pirma apsipurkškite rankas, o paskui veidą. Kad būtų užtikrinta geriausia apsauga, naudokite kas 6-8 val. Ir po maudynių ar išprakaitavę.

Nedelskite ir sukąstą vietą kuo skubiai dezinfekuokite arba nuplaukite prausikliu ir vandeniu.

Nuo nelabųjų įkandimų padės citrinos arba laimo sultys. Tiesiog patepkite įkąstą vietą. Pamatysite, niežulys iš karto sumažės.

Niekam ne paslaptis, kad nemalonius įkandimų potyrius veiksmingai sumažina „kas nors šaltas“. Taigi, griebkite ledo gabalėlį ir patrinkite juo sukąstą vietą. Dar geriau, jei poilsiaujate prie ežero. Tuomet niežulį galite malšinti drungname ežero vandenyje.

Beauty-with-Ice-Cubes

Jei jau esate namuose, čiupkite į rankas sodą ir sumaišykite su keletu lašų vandens. Tokia košelė per kelias minutes sumažins uždegimą ir niežulį.

Jei natūralios priemonės jums šiuo metu nepasiekiamos, mėginkite įkandimą sutepti dantų pasta. Ji veiksmingai apmalšins niežėjimą. Tačiau nepersistenkite, kad pasta negraužtų odos.

toothpaste

Apsidairykite, ką artimieji augina ant palangės. Jei netikėtai ten rasite alijošiaus, augalėlio sultimis patepkite suteptą vietą. Netrukus nemalonūs įkandimo pojūčiai nuslobs.

aloe-vera

Nuo įkandimų puikiai pagelbės ir obuolių actas. Ši laiko patikrinta priemonė sumažins patinimą ir numalšins uždegimo procesą.

Apple_Vinegar

Cukrus taip pat padeda sumažinti uždegimą, o tuo pačiu ir niežulį, tad nedelskite ir čiupkite į rankas kokį nors cukrumi gausų vaisių. Tam puikiai pasitarnaus banano žievelė. Tiesiog patrinkite ja įkandimą ir, pažadame, niežulį pavyks numalšinti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*