Ką daryti atsiradus strijoms?

Strijos – tai ant odos atsirandantys šviesūs rausvos ar melsvai rausvos spalvos ruoželiai. Iš pradžių jie būna ryškesni, po to tampa mažiau pastebimi.

parengė Eglė Šimonėlytė

Strijų atsiranda ten, kur oda tempiama – pilvo, krūtų, sėdmenų, šlaunų, juosmens, klubų srityse. Dažniausios atsiradimo priežastys: nutukimas, endokrininės ligos, nėštumas, staigus svorio priaugimas ar jo atsikratymas, brendimo laikotarpis, paveldimumas. Esmė yra ne tai, kiek svorio priaugama, o kiek staigiai ir daug padidėja kūno apimtys. Tuomet odoje persiformuoja bei išrėtėja elastino ir kolageno skaidulos, todėl atsiranda tokie defektai, kaip strijos. Dermos struktūriniai elementai nutolsta vienas nuo kito sutrūkus kolageno pluoštams. Dėl to matomi rožiniai, raudoni arba purpuriniai strijų „randai“. Tai ne liga, o estetinis odos defektas, atsirandantis tiek moterims, tiek vyrams. Strijų atsiradimas, jų išvaizda priklauso nuo genų, odos atspalvio bei nuo kasdienės kūno priežiūros, ypač nėštumo metu.

Kad nėštumo metu neatsirastų strijų, rekomenduojama imtis prevencinių priemonių. Odos tvirtumą, elastingumą lemia jungiamajame audinyje esantis kolagenas, o elastinas palaiko drėgmės balansą. Jų gamyba aktyvinama vartojant mažiau angliavandenių ir pakankamai baltymų, daržovių, geriant daug skysčių.

Kontrastinis dušas taip pat minkština odą, o nuolatinis jos drėkinimas ir maitinimas gali sumažinti strijų atsiradimo tikimybę. Pastebėjus atsiradusias strijas, labai svarbu neleisti joms pasenti, surandėti. Įvairūs masažai, įvyniojimai ir odos šveitimas stimuliuoja kraujotaką, bet randų nesumažina.

Strijų išvengimas:

  •  Venkite staigaus svorio kritimo.
  •  Nepiknaudžiaukite griežtomis dietomis.
  • Nėščioms moterims patartina sveika gyvensena ir mityba.
  •  Nėštumo metu naudokite odos elastingumą didinančius kremus, tepkite juos pilvo, krūtų, sėdmenų, šlaunų srityse. -Kartas nuo karto palepinkite kūną masažais, kuriuos galite atlikti ir namuose.

Kaip strijas panaikinti?

1. Tiems, kas vertina natūralius produktus, verta pabandyti apsitrinti silpnu valgomosios druskos tirpalu. Po procedūros tinka masažas šiurkščia plaušine.

2. Vartokite cinką, naudokite cinko tepaliuką  ir gerkite daug skysčių.

3. Naudokite natūralų pilingą iš kavos tirščių.

4. Manoma, kad mažiau matomomis strijas gali paversti arbatmedžio aliejus. Tepkite juo pažeistas odos vietas kas vakarą.

5. Bent kelis kartus per savaitę naudokitės šaltu- karštu dušo kontrastu. Iš pradžių ant vietų, kur yra strijos laikykite šaltą vandens srovę, po to staiga pakeiskite į karštą. Ir taip kelis kartus.

6. Sakoma, kad padeda šaltalankių aliejus. Tepti juo vietas, kur turite odos defektą, arba kartą per savaitę norint jo išvengti.

Taigi, norint, kad strijų neatsirastų, vertėtų būti aktyviems – sportuoti ir valgyti sveiką maistą.

Grožio Naujienos taip pat rekomenduoja išmėginti ekspertų įvertintas priemones, palengvinančias kovą su strijomis!

Speciali odos priežiūros priemonė BIO OIL

Aliejaus pagrindu gaminama priemonė „Bio-Oil“ yra augalų ekstraktų ir vitaminų derinys. Aliejus leidžia išlaikyti augalų ekstraktų ir vitaminų poveikio stiprumą. Dėl sudedamosios dalies „PurCellin Oil™“ priemonė „Bio-Oil“ neriebaluoja odos, o joje esantys vitaminai ir augalų ekstraktai yra lengvai absorbuojami.

Ji padeda pagerinti naujų ir senų randų, esamų strijų, pigmentinių dėmių išvaizdą, sumažinti strijų atsiradimo tikimybę. Padeda lyginti senstančią bei raukšlėtą odą, papildyti natūralius odos riebalus, kurių netenkama dėl ekstremalių oro sąlygų poveikio.

Bio-Oil_lt_60ml_bottle_photo                    1364477991_collistar-speciale-corpo-perfetto-c

COLLISTAR kremas nuo strijų

„Collistar“ laboratorija sustiprino kremo nuo strijų poveikį išskirtiniu „Elastin-Plus“ kompleksu. Lizinas, leucinas, valinas (amino rūgštys, natūraliai esančios odos audiniuose) ir augalinės kilmės peptidai ypač veiksmingai kovoja su strijomis. Kremas sumažina esančias strijas, o naudojant nėštumo metu, neleidžia susidaryti naujoms. Hialurono rūgštis ir taukmedžių aliejus intensyviai maitina ir drėkina odą. Rekomenduojama prieš ir po nėštumo arba netekus daug svorio.

WELEDA aliejus nuo strijų

Reguliarus masažas specialiu natūraliu aliejumi neleidžia susidaryti strijoms ant pilvo, šlaunų, sėdmenų ir krūtų, gerina odos elastingumą.
Neleidžia susidaryti strijoms, suteikia odai glotnumo ir elastingumo.

88359 gelis-nuo-striju-lierac-phytolastil-200ml

LIERAC gelis PHYTOLASTIL GEL nuo strijų

Gaivų ir nelipnų gelį sudaro 35 proc. sinergiškai veikiančių fitoterapinių medžiagų. Įrodytas šios priemonės veiksmingumas strijų prevencijos srityje. Sudėtis: rasakilių, gebenių, asiūklių ekstraktai (veikliųjų medžiagų koncentracija – 35 proc.).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*