Papasakojo, kaip atsikratyti riebaluotų plaukų efekto amžiams

Nusibodo kiekvieną dieną trinkti galvą? O gal reikia išlėkti į svečius, tačiau plaukai atrodo netvarkingi ir riebaluoti? Tai ne problema! Šiais laikais yra sausų šampūnų, kurie padės atrodyti nepriekaištingai. 

parengė Eglė Šimonėlytė

Sausi šampūnai akimirksniu panaikina riebalus nuo galvos odos ir plaukų paviršiaus, juos atgaivina, suteikia švaraus žvilgesio ir tam nereikia jokio vandens. Keletas greitų papurškimų ir jūsų plaukai taps švarūs, gaivūs, atgaus savo pirminę išvaizdą, padidės jų apimtis.

Dažniausiai reikia tik kruopščiai išsišukuoti plaukus, rankšluosčiu uždengti nugarą ir pečius, kad nesuteptumėte drabužių, suplakti sausojo šampūno buteliuką ir jo turiniu 20–30 cm atstumu padengti plaukus per visą jų ilgį. Šiek tiek palaukti ir iššukuoti.

Avoid-Using-Hair-Sprays                        670px-Straighten-Hair-with-Heat-Protection-Spray-Step-1

Sausojo šampūno sudėtyje yra miltelių, pasižyminčių absorbuojančiomis savybėmis. Patekę į plaukus, jie sugeria visus plaukų riebalus ir nešvarumus. Tad iššukuodamos plaukus šampūno dalelėmis, pašaliname jau minėtus nešvarumus ir galime džiaugtis švariais plaukais.

Dažniausiai šios grožio priemonės pagrindas yra augalinės kilmės ingredientai: baltasis molis, avižų ekstraktas, ryžių ir kukurūzų miltai, krakmolas, kakavos milteliai ir t. t. Be to, į sausų šampūnų sudėtį dažnai įtraukiamas kaolinas, silicis ir pudra. Kai kuriuose sausuosiuose šampūnuose galima rasti mentolio, kad po tokio šampūno naudojimo ne tik plaukai atrodytų gražiai, bet ir žmogus jaustųsi gaiviai.  Sausuosiuose šampūnuose, kaip ir įprastuose, galima rasti įvairių eterinių aliejų, naudingų galvos odai, vitaminų, saugančių plaukus nuo išorinių veiksnių, komponentų, padedančių išvengti pleiskanojimo, glicerino ir t. t. Vis dėlto nereikėtų tikėtis didelio efekto.

Sausieji šampūnai – ne plaukų kaukės, ant plaukų nebūna ilgai, tad kokį geriau rinktis, kiekviena tegul sprendžia atsižvelgdama į savo poreikius. Šiose plaukų priežiūros priemonėse galima rasti konservantų, kvapiųjų ir kitų medžiagų, kurios nedžiugina ekologijos puoselėtojų. Tad jeigu sausasis šampūnas labai reikalingas – galima įsigyti ir ekologišką arba pačioms pasigaminti. Tiesa, koks bus efektas – sunku pasakyti, nes savos gamybos sausieji šampūnai ne visiems įtinka.
Tačiau įsidėmėkite – sausas šampūnas nėra mums įprasto šampūno pakaitalas! Naudokite tik ekstra atvejais.

Taigi, nors ši priemonė greitai atgaivina jūsų plaukus ,tačiau ja vertėtų nepiktnaudžiauti.

Grožio Naujienos rekomenduoja: KLORANE purškiamą sausą šampūną su avižų ekstraktu

Prireiks tik dviejų minučių, o jūsų plaukai atrodys lyg ką tik ištrinkti. Ypač patogu, jei nėra galimybių išsiplauti galvos įprastu būdu. Natūralūs šampūne esantys polisacharidai ir mikronozuoti milteliai sugeria riebalų perteklių, grąžina plaukams lengvumą, purumą ir minkštumą. Sudėtyje nėra parabenų, sulfatų ir dažiklių.

klorane_oat_dry_shampoo_150

 

KLORANE sausą šampūną galite įsigyti visose Eurovaistinėse.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*