Studentė: pradedančių vizažisčių fotosesijų užkulisiai

 

Sveiki,

Jums rašo Grimo Akademijos studentė. Kaip žadėjau anksčiau, visoms besidominčioms grimo dailininko ar vizažisto  specialybe pasakosiu kaip vyksta studijos Grimo Akademijoje – ko mokomės, kur praktikuojamės ir kaip pritaikome naujas žinias.
Taigi nuo mano studijų pradžios, jau praėjo 5 mėnesiai. Per tą laiką įvyko tiek įdomių fotosesijų ir praktikų, kad esu pasimetusi nuo ko pradėti. Kadangi sakoma, kad šiais laikais geriausiai kalba vaizdai, tai tiesiog pasidalinsiu geriausiais kadrais iš fotosesijų.
Grimo Akademijoje turime dvi puikias fotografes – Audronę ir Indrę – kurios rūpinasi, kad baigusios mokslus turėtume profesionalų portfolio. Besimokydamos Akademijoje gilinamės į įvairiausias makiažo temas, laikmečius, kuriems būdingi skirtingi makiažai ir akcentai. Turime teorines paskaitas apie kiekvieną makiažo tipą, per kurias išgirstame įdomių faktų iš istorijos, sužinome, kas būtent lėmė vienokius ar kitokius mados posūkius, kas buvo to meto ikonos ar mados pranašai.
Po teorinių paskaitų seka demo. Tai reiškia, kad dėstytoja demonstruoja  konkrečios temos makiažą ant modelio, o mes stengiamės kuo atidžiau žiūrėti ir sugerti visą perduodamą informaciją, dėstytojos judesius ir potėpius.
Po demo eina praktika, kurios metu ant savo atsivestų modelių bandome sukurti makiažą duota tema. Į praktiką atsinešame savo paruoštus  vadinamuosius Moodboard (Nuotaikos lenta) ir Facechart (veido brėžinys). Moodboard‘as padeda perteikti fotografei ir modeliui nuotaiką, kokią įsivaizduoja studentas, tad būna lengviau fotografuoti ir pozuoti. Facechart tai lyg makiažo planas, kuris palengvina darbą fotosesijos dieną, kadangi jau būni suplanavęs, kaip dažysi, kokias spalvas naudosi, tad būna mažiau blaškymosi, nes ir laikas yra ribotas.
Ir pagaliau fotosesija!!!  Fotosesijos dieną stengiamės pritaikyti visas gautas žinias, kuo tiksliau nubrėžti visas linijas, išretušuoti visus šešėlius, nes kameros akis tikrai akyla, nuotraukose išryškėja visokie nelygumai ir nevienodumai, todėl svarbu nepatingėti ir ypač atidžiai įvertinti savo darbą prieš siunčiant modelį fotografuotis. Aukščiausias mūsų tikslas – dažyti taip, kad reikėtų kuo mažiau fotošopo.  Vienas modelis fotografuojamas apie 15 minučių, o jį dažiusioji studentė turi stebėti fotosesiją, pareguliuoti pozas, pakoreguoti makiažą ar plaukus. Na o po fotosesijos su nekantrumu laukiame nuotraukų. Štai dalinuosi keliomis savo ir mano kursiokių nuotraukomis 

DSC_2584 DSC_5211 DSC_5257 DSC_5309 DSC_5325 IMG_4859 IMG_4955 IMG_5822 IMG_5959 IMG_6196-1 IMG_6309 IMG_6347 DSC_5385 IMG_9132


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*