Aliejus – atsakymas į visus grožio klausimus. Kaip išsirinkti geriausią?

Moterys vis dažniau patiki savo odą ekologiškiems produktams, juk naują suknelę bet kada gali pakeisti, o odos niekaip. Tačiau, kai kurie vizažistai ir odos priežiūros specialistai į šią visą pasaulį užvaldžiusią aliejų madą žiūri skeptiškai. Kodėl? O gi todėl, kad kaip ir bet kurią kitą kosmetikos priemonę, aliejų galima tepti ne bet kur ir ne bet kokį.

1 užduotis: „likimo skirtas“ aliejus. Kaip tokį rasti?

Moterys visame pasaulyje tiesiog pamišo dėl kokosų aliejaus. Beveik kiekvienos dailiosios lyties atstovės vonios kambaryje rasime paslėptą bent jau nedidelį stiklainėlį šios priemonės. Tiesa, nors sunkesni aliejai, tokie kaip avokadų, ar taip išgirtas kokosų, tiesiog puikūs naudoti naktimis, dieną verčiau rinktis lengviau įsigeriančias priemones.

Jeigu jūsų oda riebi, dieną aliejų terapiją verčiau iš viso praleiskite, ypač jeigu vėliau planuojate tepti ant veido kreminę pudrą. Aliejai gali labai greitai sugadinti jūsų makiažą.

Kai kurie aliejai, tokie kaip citrinų ar greipfrutų, yra jautrūs šviesai, vadinasi, apšvietus juos ant odos, ši atrodys paraudusi. Dieną tokių aliejų verčiau iš viso nenaudoti ir atidėti juos nakčiai.

1

2 užduotis: net pabudus vidury nakties žinoti savo odos tipą.

Kaip ir bet kurį kitą odos priežiūros produktą, aliejų būtina pritaikyti savo odos tipui. Net ir aliejų superžvaigždė kokosų aliejus gali visiškai netikti vienos merginos odai, kai tuo tarpu ant kitos atrodys tiesiog nepriekaištingai. Prieš rinkdamosi aliejų, būtinai išmėginkite šiek tiek priemonės ant savo kaklo.

Sausos odos savininkėms geriausia naudoti avokadų aliejų, kuris ne tik drėkins, bet ir pašalins amžiaus žymes. Riebios, į spuogus linkusios odos turėtojos gali pasikliauti jojobos aliejumi. Jis labai greitai įsigeria į odą ir apgauna mūsų organizmą, kad aliejų joje jau yra pakankamai, todėl oda liaujasi gaminusi natūralius aliejus (o jų, sutikite, jums tikrai netrūksta ir be papildomų pastangų). Išrankios kvapams gali paieškoti lentynose rožių aliejaus, jis minimaliai drėkins ir apgaubs jus švelnių moteriškų kvapų debesiu.

2

3 užduotis: aliejus žvilgantiems (bet ne riebaluotiems) plaukams – įmanoma?

Deja, bet kosmetikos priemonių ieškojimas dažnai tampa panašus į itin sudėtingo kryžiažodžio sprendimą. Kokį ir kam išsirinkti? Štai kur klausimas! Jau žinome, kokiu aliejumi puoselėsime odą, dabar liko plaukai. Jeigu jūsų plaukams reikia tik šiek tiek pastiprinimo, sunkūs aliejai gali nedžiuginti. Sveikiems plaukams rinkitės Moringa aliejų. Jis pridės šiek tiek žvilgesio ir neatrodys labai sunkiai. Jei, atvirkščiai, turite sausus, skilinėti linkusius plaukus, išmėginkite arganų aliejų. Itin pažeistiems plaukams taip pat tiks avokadų aliejus, jis sustiprins ir atgaivins plauką.

3

4 užduotis: o jeigu sukčiausime? Kūno aliejus veidui?

Ne ne ir dar kartą NE! Nedarykite to. Verčiau šiek tiek pataupykite ir įsigykite dvi skirtingas priemones. Vieną – kūnui, o kitą veidui. Kūnui pritaikyti produktai šiek tiek kemša poras, o jų sudėtyje slepiasi papildomi kvėpikliai, kurie gali pridaryti žalos jautriai veido odai. Veidui paieškokite produktų, kurie ir yra pritaikyti veidui. Ieškokite greitai įsigeriančių aliejų, jie gausiai maitins odą. Puikus pasirinkimas – granatų, jojoba ar vynuogių sėklų aliejai. Beje, kadangi jie tinkami jautriai odai, puikiai tiks ir visam kūnui.

4

5 užduotis: godumas irgi nuodėmė.

Dauguma žmonių net neįsivaizduoja, kokie koncentruoti yra aliejai ir kaip lengva jų padauginti. Jeigu aliejų jaučiate net praėjus 10 minučių po užtepimo ir įtrynimo, tikriausiai šiek tiek „perspaudėte“.
Jei aliejų naudojate veidui, pakaks vos 2-3 lašelių venu kartu. Jei prižiūrite plaukus, prieš naudodamos aliejų, pirmiausiai perskirkite juos į dvi dalis. Tada kiekvienai plaukų pusei skirkite po 1-2 lašus aliejaus. Jeigu jūsų plaukai itin išsausėję, galite sau leisti 4-5 lašus. Kūno aliejų patariama naudoti iš karto išlipus iš vonios, taip jis greičiau susigers ir prireiks vos vienos monetos dydžio priemonės kiekio.

5

6 užduotis: aliejaus kilmė – ne tik egzotinei nuotaikai sukelti.

Kadangi dauguma aliejų į Europos šalis atkeliauja iš besivystančių kraštų, tokių kaip Marokas ar Kenija, labai svarbu paremti sąžiningą prekybą. Rinkitės produktus, pažymėtus sąžiningos prekybos (fair trade) ženklu. Taip ne tik įsigysite patikimą produktą, bet ir paremsite prekybos vystymąsi toje šalyje bei pagerinsite vietos žmonių darbo sąlygas. Kadangi aliejus – top produktas šiuolaikinių moterų vonios kambaryje, kiekvienas įsigytas buteliukas gali atnešti pokyčius.

6

7 užduotis: aliejų aliejus?

Jeigu rinktumėme aliejų karalių, būtų iš tiesų sunku nurungti specialią odos priežiūros priemonę „Bio-Oil“. Šio produkto paslaptis… taigi, aliejus! Naujoviška „Bio-Oil“ sudedamoji dalis „PurCellin Oil™“ – ideali ančių liaukų aliejaus kopija. Kartu su vitaminais A ir E bei augalų (ramunėlių, levandų, rozmarinų, medetkų) ekstraktais ši unikali sudedamoji dalis padeda puoselėti odą ir suvienodina jos spalvą. Odos priežiūros priemonė „Bio-Oil“ – nepamainomas produktas, siekiant pagerinti strijų ir randų būklę, o dėl itin švelnios sudėties, ji tiks net ir nėščių moterų odai.

Bio-Oil_lt_60ml_bottle_photoBIO OIL


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*