7 laipteliai iki amžinos draugystės su skystu akių kontūro pieštuku

Nuolatinis vėlavimas visur ir visada vien dėl vienos tiesiog linijos… šiuos vargus atpažįsta dauguma merginų. Taip! Tai rytai, kai beviltiškai norisi prasivesti tobulą akių kontūro liniją ir pasidabinti paslaptingomis įkypomis katės akimis. O kad jūsų ir skysto akių apvado santykiai bent šiek tiek pasitaisytų, siūlome išbandyti 7 gudrybes, kurios pravers tiek pradedančioms akių kontūro gerbėjoms, tiek ir patyrusioms vizažo meistrėms.

Pasirinkite tinkamą įrankį

Jei dar tik pradedate naudotis skystu akių apvadu, verčiau parduotuvėse dairykitės markerio tipo antgalių, tokių kaip naujoji BOURJOIS „Liner Feutre Slim“ akių plunksnelė. Su 0,2 mm plunksnelės galiuku be vargo nubrėšite ypač ploną liniją, o įrankį bus nesunku valdyti net ir pradedančiosioms.

liner_feutre_slim_b_ouvert

Jei jau esate išbandžiusi ne vieną skystą akių apvadą, galite rinktis rinkinį su šepetėliu. Nors šepetėlis reikalaus šiek tiek daugiau kruopštumo ir laiko, ypač tiksli ir plona linija atpirks visas jūsų kančias.

Išmokite suvaldyti savo įrankį

Akių apvado įrankį (nesvarbu, ar tai – markerio pavidalo pieštukas, ar atskiras šepetėlis) laikykite šiek tiek toliau nuo galiuko, kuriuo dažote akis. Jei bijodamos nubrėžti netikslią liniją laikysite instrumentą prie pat galvutės, įrankis bus per daug spaudžiamas ir rizikuosite nubrėžti pernelyg storą liniją.

Pakelkite smakrą

Ši taisyklė ypač pravers moterims, turinčioms užkritusius akių vokus. Norėdamos nubrėžti precizišką akių kontūro liniją, šiek tiek pakelkite smakrą ir žvilgsnį nukreipkite į apačią. Atsivėrus vokui dažymosi procesas bus žymiai lengvesnis, o rizikos nubrėžti nelygia liniją mažiau.

Akių apvadas – tik po šešėlių

Birūs akių šešėliai gali pasitarnauti kaip puikus pagrindas akių kontūrui. Skysta priemonė prilips prie šešėlių dulkelių ir išliks ant jūsų voko ilgiau, be to, nenubėgs į kraštelius.

efcc5f4b0ee2a6a58785c65324642fe8

Pasigaminkite trafaretą

Jei jums sunku pasitikėti savo rankomis, o dabar makiažą jos (kaip tyčia!) ima nevaldomai drebėti, tuomet palengvinkite sau užduotį ir čiupkite kreminės tekstūros akių pieštuką. Pieštuku nubrėžkite trokštamą liniją, o vėliau nuspalvokite ją skystų akių kontūro apvadu.

Raktas į sėkmę – smulkūs brūkšniai

Vietoje to, kad iš karto imtumėtės profesionalės lygos ir mėgintumėte nubrėžti tobulą liniją pirmu bandymu, pažaiskite su punktyrinėmis linijomis! Nedideliais brūkštelėjimais pažymėkite vietas, kur turėtų būti jūsų akių kontūras, o vėliau sujunkite šiuos taškelius į vieną tiesią liniją.

Klaidas taisykite nedelsdamos

Darydamos makiažą visada po ranka turėkite kosmetinį ausų krapštuką, suvilgytą makiažo valiklyje. Jei suklydote brėždamos akių kontūro liniją, nedelsdamos švelniai pavalykite tą vietą. Antraip greitai džiūstanti priemonė gali sugadinti visą triūsą ir makiažą teks daryti iš naujo!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*