Padėkite! Pučiasi plaukai! Kaip to išvengti?

Vasara – pats tinkamiausias būdas išmėginti naujas šukuosenas ar pasipuikuoti prie draugus ir kolegas palaidais išpuoselėtais plaukais. Tačiau ne viskas taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Ore tvyranti drėgmė ir tvankuma gali akimirksniu dailias garbanas paversti į sušiauštą kupetą. Vis dėlto, išeitis yra ir greičiausiai ji slypi jūsų pačios kasdienėje grožio rutinoje. Štai keletas įpročių, kurių turėtumėte atsisakyti, jei nenorite ant galvos nešioti „paukščių gūžtos“.

Atkreipkite dėmesį į temperatūrą

Žinoma, tai gali pasirodyti tikra smulkmena, tačiau iš tiesų vandens temperatūra stipriai veikia plaukų sveikatą. Pasistenkite pamiršti kraštutinumus ir netrinkite galvos po lediniu ar ypač karštu vandeniu. Šampūną nuplaukite po šiltesniu vandeniu (jokiu būdu ne karštu), o balzamui rinkitės dar vėsesnį, taip ne tik lengviau sutvarkysite plaukus, bet ir kuriam laikui pamiršite plaukų riebalavimąsi.

woman-hair-wash-1

Nupūskite dulkes nuo plaukų džiovintuvo priedų

Greičiausiai ne viena iš jūsų plaukų džiovintuvo priedus taip ir palieka dėžutėje kartu su garantiniu lapeliu. Tačiau jei norite tvarkingai išsidžiovinti plaukus ir nesuteikti jiems pūtimosi efekto, verčiau vėl susidraugaukite su šiais papildomais pagalbininkais. Prie plaukų džiovintuvų pridedami antgaliai nukreips oro srovę tik į tam tikrą plaukų vietą ir neišsklaidys jų į visas puses. Tiesiems plaukams puikiai tiks siauresnis džiovintuvo antgalis, o garbanotų plaukų merginoms rekomenduojama prie džiovintuvo prisukti difuzerį.

Lionesse-Beauty-Bar-Choosing-the-Right-Blow-Dryer

Stop! Netinkamas plaukų šepetys

Jau seniai praėjo tie laikai, kai parduotuvėse buvo neįmanoma rasti bent kiek kokybiškesnių plaukų šepečių, o lentynose vartėsi tik liūdnos išvaizdos metaliniai plaukų palydovai. Jei norite sveikų plaukų, pamirškite tuos metalinius plaukų kankintojus ir rinkitės plaukų šepetį švelnesniais šereliais. Taip pat parduotuvėse galite paieškoti specialių plaukų šepečių nuo suvėlių, Naudodamos šį šepetį išpešite pastebimai mažiau plaukų.

w7fosm

Rankšluostis – tik nusausinti

Nemėginkite išdžiovinti visų plaukų, įkyriai juos trindama į rankšluostį. Taip tik išpešite vieną kitą sruogą, o plaukai taps šiurkštūs ir susivėlę. Rankšluostį naudokite tik plaukams nusausinti, o visą „juodą“ darbą palikite plaukų džiovintuvui.

leaveinconditioner

Prieš naktį plaukų gumelėms pasakykite „sudiev“

Jei manote, kad jūsų plaukai nakties metu puikiai pailsi, labai klystate. Juk miegodama kelias valandas jūs trinate plaukus į medvilninius pagalvių užvalkalus, o tokia procedūra padaro beveik tokią pačią žalą, kaip ir besaikis galvos trynimas į rankšluostį. Deja, bet nuo naktinių malonumų apsisaugoti nepavyks, tačiau jūs galite leisti plaukams atsigauti dar prieš gulant miegoti. Namuose tiesiog pasileiskite plaukus ir leiskite jiems pailsėti nuo varginančios gumyčių, segių ir segtukų kompanijos.

9f319165-70c9-4

Atkreipkite dėmesį į savo naudojamų produktų sudėtį

Parduotuvėse skirkite minutę laiko ir pasidomėkite, iš ko pagamintos jūsų mėgstamos plaukų priežiūros priemonėms. Jei norite, kad plaukų nesiveltų, būtų žvilgantys ir tvirti, ieškokite šampūnų be kvėpiklių ir dažiklių, tinkančių net ir ypač jautriai galvos odai. Jei nemėgstate naudoti daug priemonių vienu metu, rinkitės universalų produktą – LV „3 in 1“ šampūną. Tai – šampūnas, balzamas ir dušo gelis viename buteliuke. Jo sudėtyje yra drėkinamųjų medžiagų, todėl priemonė nesausins nei odos, nei plaukų, bei palaikys gerą jų būklę. LV šampūnu išplauti plaukai taps ypač purūs ir švelnūs.

6414504721721_LV_samp_3in1 (1)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*