Šviesi be peroksido! Kaip pašviesinti plaukus namuose?

Sena kaip pats gyvenimas tiesa yra ta, kad visais žmonijos istorijos amžiais šviesiaplaukės merginos troško tamsių, o tamsiaplaukės – šviesių plaukų. Lietuvoje, žinoma, pastarasis variantas pasitaiko žymiai dažniau, ypač jei prigimtis dovanoja mums blankaus pilko atspalvio plaukus, o juk taip norisi priešais veidrodį pasipuikuoti šviesiomis vilnijančiomis kasomis. Manote, čia išgelbėti gali tik peroksidas? Neskubėkite sėsti į kirpėjos kėdę ir pirmiausiai išmėginkite receptus, kuriais plaukus šviesino dar mūsų močiutės. Stebuklas gal ir neįvyks, tačiau bent keletu tonų plaukus pašviesinsite be jokio vargo.

parengė Aistė Meidutė

Ramunėlių arbata

Jei jūsų plaukai tamsūs, tačiau norėtumėte jiems suteikti šiek tiek auksinio spindesio, plačiai atverkite savo arbatų spintelę ir paieškokite ramunėlių arbatos maišelio. Pripildykite didelį puodelį verdančiu vandeniu ir palaikykite jame ramunėlių arbatos maišelį bent 10 minučių. Kai tik arbata praauš, išskalaukite ja plaukus ir nenusausinusi leiskite jiems natūraliai išdžiūti per naktį. Ryte plaukus išskalaukite ir, jei norite, pakartokite šią procedūrą iš naujo. Ramunėlių eterinis aliejus – vienas švelniausių, todėl net ir po ilgalaikio naudojimo jis plaukams nekenks, be to, ramunėlės taip pat padės kovoti su pleiskanomis.

camomile-flower-with-sky-background

Citrinos

Citrina – nepamainomas pagalbininkas, siekiant sukurti šviesesnių sruogelių efektą. Citrinos gabalėliu švelniai braukite per plaukų sruogas arba sumaišykite du šaukštelius citrinos sulčių su puodeliu šilto vandens ir pamirkykite skystyje visus plaukus. Pasilepinusi citrinų procedūromis išeikite į lauką ir leiskite plaukams natūraliai išdžiūti saulėje, taip citrinos poveikis dar labiau sustiprės. Tiesa, šią procedūrą naudokite saikingai, o po jos palepinkite plaukus natūralia drėkinančia kauke arba kokosų aliejumi.

download

Cinamonas

Jei dažyti plaukų kirpykloje nesiryžtate, išbandykite cinamoną! Šio prieskonio dažomosios savybės labai subtilios, todėl puikiai tiks visoms, kurios nori šiek tiek paeksperimentuoti su natūralia plaukų spalva. Sumaišykite šaukštelį cinamono su šlakeliu vandens, kol gausite rudos spalvos pastą. Kai kaukė jau paruošta, ištrinkite galvą ir drėgnus plaukus padenkite plaukų balzamu. Šiek tiek palaukusi ištrinkite plaukų sruogas cinamono kauke ir palikite ją bent 6 valandoms. Vėliau plaukus išskalaukite ir džiaukitės ne tik pakitusia jų spalva, bet ir nuostabiu cinamono kvapu.

cinnamon

Soda

Nedaugelis žino apie šią sodos savybę, tačiau ji puikiai šviesina plaukus! Sumaišykite šaukštelį sodos su vandeniu ir gautame tirpale skalaukite plaukus. Plaukai turi būti jau ištrinkti su šampūnu, tačiau dar nesutepti plaukų balzamu. Rekomenduojama šią procedūrą naudoti kartą per mėnesį, siekiant palaipsniui pašviesinti plaukus. Tiesa, šis plaukų šviesinimo būdas nėra pats sveikiausias, todėl net jei norite pašviesinti plaukus greičiau, atsispirkite pagundai ir nekartokite procedūros pernelyg dažnai.

baking-soda

Po plaukų šviesinimo procedūrų, kurios gali šiek tiek sudirginti plaukus, ištrinkite galvą „Natur Vital“ atkuriamuoju šampūnu su goji uogomis ir alavijais.

Goji uogose gausu vitamino C ir atioksidantų, taip pat B grupės vitaminų, mineralų, amino rūgščių ir svarbiausiųjų riebiųjų rūgščių, kurie užtikrina puikų drėkinimą ir saugo nuo laisvųjų radikalų poveikio.

Alavijuose gausu amino rūgščių, vitaminų ir mineralų. Jie drėkina, minkština ir švelnina plauką, saugo natūralią plauko struktūrą.

8414002078714                   d2f99e2ea3257621s


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*