Vasaros iššūkis plaukams: kaip jį įveikti be aukų?

Daugeliui merginų artėjanti vasara reiškia ne tik saulės kremus ir losjonus, bet ir į žaismingą „arklio uodegą“ surištus plaukus. Kam mums to reikia? Juk taip norisi pajusti gaivų vasaros vėjelį, sliuogiantį per kaklą ir nugarą! Klausimas lieka tik vienas, kaip apsaugoti savo plaukų grožį, kas dieną juos rišant, sukant ir spaudžiant plaukų gumelėmis?

Parengė Aistė Meidutė

1)      Žingsnis numeris vienas – išsidžiovinkite plaukus.

Šlapi plaukai yra patys silpniausi, todėl su jais reikėtų elgtis ypač švelniai. Netrinkite plaukų šiurkščiu rankšluosčiu vos išlindusi iš dušo ir, juo labiau, neskubėkite jų rišti į uodegėlę. Pirmiausiai švelniai nusausinkite plaukus ir leiskite jiems natūraliai išdžiūti.

wallhaven-323563

2)      Jokių gumelių su metalinėmis jungtimis.

Greičiausiai pastebėjote, kad prekybos centruose daugelis pačių pigiausių plaukų gumelių yra sujungtos metaline grandele. Tokių gumelių vieta ūkio darbuose, bet tik ne ant jūsų plaukų! Verčiau paieškokite plaukų aksesuarų ar gumelių, kuriose nebūtų aštrių metalinių detalių, galinčių pažeisti jūsų plaukus. Puiki išeitis – silikoninės ypač tamprios gumelės.

3)      Į sporto salę tik su kasele

Nors daugelis merginų keliauja sportuoti, susirišusios „arklio uodegą“, verčiau plaukus suriškite į laisvai supintą kasą. Taip galėsite būti tikra, kad plaukai liks savo vietoje ir nebus niekur prispausti ir įtempti net atliekant intensyviausius pratimus.

4)      Nebijokite eksperimentuoti

„Arklio uodega“ gali būti pačių įvairiausių formų ir krypčių. Nevarginkite savo plaukų vien tik stipriai nugaroje įtempta „arklio uodega“, leiskite jiems pailsėti! Idealu, jei kiekvieną dieną šiek tiek pakeistumėte savo „arklio uodegos“ aukštį arba kartais surištumėte ją viename ar kitame šone.

wallhaven-80569

5)      Išpinkite rūpestingai

Skirkite bent keletą papildomų sekundžių tam, kad rūpestingai atrištumėte kiekvieną plaukų gumelės kilpelę. Jokiu būdu netraukite uodegos, naudodamos visą savo jėgą, taip tik rizikuosite gumelėje palikti pusę savo gražiųjų plaukų.

6)      Rinkitės patikimas plaukų priežiūros priemones

Norėdamos skirti daugiau dėmesio savo plaukų grožiui, rinkitės jautriai galvos odai skirtas plaukų priežiūros priemones, pavyzdžiui, NATUR VITAL „Sensitive“ produktus. Drėkinamasis šios serijos šampūnas su alavijais ir svilarožių ekstraktu apsaugos galvos odą nuo pleiskanojimo ir veiksmingai drėkins plaukus karštą vasarišką dieną. Kartu su NATUR VITAL „Sensitive“ šampūnų rekomenduojame naudoti ir nenuplaunamą kondicionierių ypač patogų tada, kai visai neturite laiko ir NATUR VITAL plaukų kaukę su alavijais ir kadagiais.

nn3n2

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*