Blogerė Julija: ką rinktis, BB kremą ar makiažo pagrindą?

Grožio Naujienų komanda pristato blogerę Juliją! Ši aistringa kosmetikos mylėtoja nuo pat šviesių savo garbanų iki pat spalvingų kojų nagų galiukų rekomendacijose bei apžvalgose aprašo savo kosmetines klajones, ieškant įdomių, grožiui ir sveikatai naudingų, kosmetikos priemonių. 

Šiandien Julija dalinasi įžvalgomis apie RIMMEL maskuojantį kremą su SPF15 „BB Cream 9 in 1 Matte“ ir RIMMEL „Stay Matte makiažo pagrindą.

Julija_foto

Sveikutės, mano gražutės! Kosmetikos Mylėtojų Klubas, siekdamas, kad nuolat džiaugtumėtės tobula oda ir jaustumėtės nuostabiai, ir vėl skuba Jums į pagalbą. Pastaruoju metu nuolat sulaukiu daug klausimų apie riebios/mišrios odos priežiūrą, todėl šįkart iškėliau sau tikslą rasti išties veiksmingą maskavimo priemonę, kuri vizualiai pašalintų visus problematiškos odos trūkumus. Nors užduotis nelengva, mano žvilgsnį patraukė visiems gerai žinomas Rimmel prekės ženklas. Jų siūlomame asortimente pavyko rasti puikiai maskuojančių skystų pudrų pasirinkimą. Taigi, šį kartą nutariau išbandyti du Rimmel gražuolius – „Stay Matte“ lengvos putų tekstūros makiažo pagrindą ir „BB Cream 9 in 1 Matte“ odą puoselėjančią priemonę. Žemiau skaitykite detalią šių kosmetinių priemonių bandymų ataskaitą, kurioje ne tik atskleisiu, kuri iš priemonių labiausiai tinka mišrios odos maskavimui, bet ir patarsiu, kaip teisingai maskuoti problematišką odą.

KMK_Rimmel_pudros_pvz

Rimmel BB Cream
9 in 1 Matte maskuojantis kremas su SPF 15: tobulumui ribų nėra

Kas yra BB kremas ir kaip jį naudoti turbūt dabar žinome geriau už šios priemonės išradėjas korėjietes. BB kremai nesiliauja stebinę nepriekaištingu probleminių odos vietų maskavimu. O geriausia yra tai, kad jie ne tik suteikia nepriekaištingą išvaizdą, bet ir puoselėja odą. Mano pasirinktas Rimmel BB kremukas turi net 9 (!) gamintojo žadamas odą tobulinančias savybes: mažina poras, lygina odą, suteikia matiškumo, kontroliuoja odos blizgesį visą dieną, ramina sudirgusią odą, maskuoja tamsius paakius, apsaugo nuo dėmių, išsilaiko visą dieną. Mmmm… tikros kosmetikos mylėtojos svajonė, tačiau ar realybėje viskas išties atrodo taip tobulai? Bandome!

Sprendžiant iš pavadinimo ši Rimmel maskavimo priemonė turėtų pasižymėti gana lengvu maskavimu, nes dažniausiai iš BB kremo sunkių tekstūrų nereikėtų tikėtis. Be to, prierašas Matte garantuoja bene didžiausio problematiškos odos priešo – nepageidaujamo veido blizgesio – panaikinimą (bent jau kuriam laikui).

Kaip ir kiti BB kremai (kadangi turi savybę kažkokiu mistiniu būdu prisitaikyti prie odos atspalvio) šis Rimmel kremas yra tik dviejų spalvų – Light ir Medium. Man labai patiko, kad kremas turi vidutinę SPF 15 apsaugą nuo saulės, tačiau užkliuvo gana skysta jo konsistencija. Taigi dalinuosi savo pastebėjimais, kaip gi iš tiesų mišrią odą tobulina šis Rimmel BB kremas.

  1. Poros. Su savo mišrios odos nedraugėmis užsikimšusiomis poromis, teisingai prižiūrėdama odą, jau senokai atsisveikinau, taigi didelio poveikio nepastebėjau. Vis dėlto, šis BB kremas nekemša porų ir suteikia geresnį šviesos pasiskirstymą ant odos ir natūralesnę, neapkrautą jos išvaizdą.
  2. Odos lygumas. Kadangi kremo sudėtyje yra silikonų, jis išties gerai lygina odą. Iškilių nelygumų (kaip ką tik iššokusių spuogų), aišku, jis neišlygins, tačiau bendrai suteiks jai vientisą paviršių.
  3. Matiškumas ir odos blizgesys. Šią funkciją Rimmel BB kremas atlieka su kaupu – išlaiko matiškumą net 8 valandas be papildomo sutvirtinimo biria ar kompaktine pudra ir, beje, nepalikdamas jokio kaukės jausmo dienos eigoje.
  4. Odos švelnumas. 100 % tiesa – tiek padengta Rimmel Matte BB kremu, tiek jį nusivalius oda išties yra juntamai švelni.
  5. Odos raminimas. Ši savybė yra itin svarbi makiažo pagrindui, nes kone kas antra mišrios / riebios odos savininkė turi jautrią odą. Jautrumas gali atsirasti tiek dėl alerginių reakcijų į kitus kosmetikos priemonių ingredientus, tiek dėl šalčio, sauso oro. Nors dažniausiai jaučiu odos tempimą esant nepakankamam oro drėgmės lygiui, su šiuo kremu tokio diskomforto nepastebėjau, taigi jis turėtų drėkinti odą (kuo dažniausiai pasižymi BB kremai).
  6. Paakių maskavimas. Prisipažinsiu, kad man ši gamintojo deklaruojama BB kremo savybė tapo tikru atradimu. Pirmiausia dėl to, kad paakių zona reikalauja didelės pigmentacijos gana tirštos konsistencijos priemonių. O juk BB kremas pasižymi skystoka vidutinio padengimo tekstūra, kuri puikiai tiks smulkių raukšlelių lyginimui (nes drėkins odą), tačiau bus bejėgė tamsiam mėlynam šios problematiškos zonos pigmento neutralizavimui. Mano paakiai nėra nei raukšlėti, nei labai tamsūs, todėl šio BB kremo pakako, kad paakių zonos spalva susilygintų su viso veido atspalviu (tam reikėjo kelių sluoksnių). Tačiau jeigu norite išties pašviesinti paakių zoną, naudokite specialią, ne taip lengvai prie odos atspalvio prisitaikančią, priemonę.
  7. Patvarumas. Kremas nėra visiškai atsparus prisilietimams, tačiau mano žieminio baltos spalvos paltuko apykaklės neištepė ir gerai (bei komfortiškai) išsilaikė ant veido visą darbo dieną, t.y. 8 val.
  8. Išvados. Šis mano bandytas Rimmel BB kremas išpildė beveik visus gamintojo deklaruojamus pažadus: reikiamai užmaskavo mišrią, nors ir didelių trūkumų neturinčią mano odą, išlaikė ją matine visą dieną, suteikė veidui gyvumo ir, beje, nesukėlė jai papildomų bėdų, t.y. neužkimšo porų. Vis dėlto, turinčioms didesnių bėdų su oda ir norinčioms stipresnio (bet jos neapsunkinančio, lengvo) maskavimo rekomenduočiau išbandyti kitą gerokai tirštesnės putų tekstūros Rimmel veido maskavimo priemonę – „Stay Matte“ pudrą.

 Rimmel „Stay Matte“ makiažo pagrindas: lengvas, bet tvirtas

Pamenu, vadinamojo mousse tipo priemonę į mūsų šalį kažkada seniai atvežė amerikiečių  Maybelline kompanija. Tačiau ši priemonė, kaip ir jos vėlesni analogai, didesniu odos maskavimu tikrai nepasižymėjo. Putų konsistencijos pudra buvo skirta neproblematiškos odos savininkėms, kurios tiesiog norėjo kažką teptis ant savo veido.

KMK_Rimmel_Stay_Matte_pvz               KMK_Rimmel_Stay_Matte_swatch

 

Riebios odos savininkėms apie lengvesnį makiažo pagrindą liko tik pasvajoti.

Būtent todėl mane itin pamalonino šis britų Rimmel atradimas – lengvutės, ypač dideliu maskavimu pasižyminčios, tirštos putos, kurių sudėtyje nėra aliejų ar kitų problematiškos odos priešų. Dėl savo stipraus maskavimo ši priemonė man pasirodė itin tinkama šaltajam žiemos sezonui, kuomet oda nuolat patiria staigius temperatūrų šuolius, yra veikiama tokių iššūkių kaip vėjas ar šaltis. Tačiau bene svarbiausia ir geriausia „Stay Matte“ savybe laikyčiau be galo natūraliai atrodantį (ir ant veido visai nesijaučiantį) padengimą ir, be abejo, gana plačią rožinių ir geltonų pigmentų turinčią atspalvių paletę. Aišku, maskavimo, tekstūros bei patvarumo prasme ji yra sunkesnė už aukščiau aprašytąjį BB kremą, tačiau kitomis savo savybėmis (matiškumo išlaikymas, odos lyginimas ar kaukės efekto nebuvimas) man pasirodė be galo į jį panaši.

KMK_Rimmel_pudros_swatches

Būkite gražiausios, pavasaris ne už kalnų :)

Spalvingiausi linkėjimai,

Julija iš KOSMETIKOS MYLĖTOJŲ KLUBO

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*