Kaip neapsijuokti prieš fotoaparato blykstę

Dauguma merginų yra patyrusios tą nemalonų jausmą, kai kam nors paprašius portretinės nuotraukos tenka atkišti prieš milijardą metų darytą paso nuotraukėlę su rūgščia mina. Šiuolaikinis pasaulis tiesiog pamišo dėl vaizdų, todėl vieno savo portreto neužtenka. Norisi nuotraukoje atrodyti patraukliai ir pasitikinčiai savimi. Pirmas žingsnelis, norint pasidaryti tobulą portretinę nuotrauką – nepriekaištingas makiažas! 

parengė Aistė Meidutė 

Portretinė nuotrauka – ne žurnalo viršelis 

Didžiulė klaida, kurią daro ne tik daugelis merginų, bet ir garsiausi pasaulio aktoriai – pastangos nuotraukoje atrodyti per daug seksualiai ir sukurti glamūrinį įvaizdį. Toks storas grimo sluoksnis pakeičia modelio veidą, atrodo, kad prieš kamerą stovi visai kitas žmogus. Jei norite, kad darbdavys ar mylimasis nepareikštų, kad mėginate pasinaudoti svetimo žmogaus nuotrauka, nepersistenkite darydamos makiažą. Jeigu jūsų oda šviesi, nepadauginkite kontūravimo priemonių ir bronzerio, jei jūsų plaukai linkę garbanotis, netiesinkite jų specialiai fotosesija, o lūpoms rinkitės švelnesnius atspalvius.

Portretinei nuotraukai jaunatviškumo suteiks ISADORA Express Star lūpų blizgesys. Jis išlaikys dėmesį prie veido, tačiau neatrodys vulgariai. Itin švelnus atspalvis ir intensyvus blizgesys suteiks jaunatviškumo ir nerūpestingumo.

ExpStaGlo_50_F

Nepriekaištinga = nerūpestinga 

Kalbant apie profesionalias nuotraukas, natūralus makiažas visai nereiškia tik tušo ir šviesaus lūpų blizgesio. Natūralus makiažas = daug makiažo, tereikia nepamiršti išlaikyti natūralių savo odos atspalvių ir nepridengti privalumų. Jeigu galite pasigirti prižiūrėta ir nepriekaištinga oda, netepkite daug ir sunkios pudros, jei turite dideles akis, nepersistenkite jas dar labiau didindamos.

Išlaikykite savo natūralius atspalvius. Nenaudokite violetinių atspalvių, siekdamos pabrėžti žalias akis ir kitų panašių kontrastų technikų. Verčiau pasidairykite persikinių, dramblio kaulo, rudų, abrikosinių, rausvų tonų skruostams ir akims. Šios spalvos atitinka kiekvieno žmogaus natūralias spalvas. Venkite itin aštrių linijų: specialiai nemodeliuokite antakių, neapibrėžkite lūpų griežta lūpų pieštuko linija, nenaudokite grafiniam įvaizdžiui kurti akių apvadų. Jūsų makiažas turėtų būti švelnus ir išlygintas.

Tam, kad suteiktumėte žvilgsniui šilumos ir švelnumo, rinkitės natūralių tonų akių šešėlius. Atkreipkite dėmesį, kaip šviesa ir šešėliai krinta ant nepadažytų akių ir pagal tai formuokite sodresnį žvilgsnį šešėliuodamos akis. Rekomenduoju išbandyti naujausią ISADORA akių šešėlių paletę. Wonder Bar akių šešėliais galėsite sukurti tobulą klasikinį makiažą. Šiuose šešėliuose gausu pigmentų, todėl priemonę galėsite naudoti itin ilgai. Jais padengti akių vokus visai nesunku, o tobulu žvilgsniu galėsite džiaugtis ne tik fotosesijos metu, bet ir visą vakarą po jos.

EyeColWonBar_01_open

Venkite pudros 

Per pastaruosius metus dauguma madai neabejingų merginų suprato – matinis įvaizdis iš tiesų suteikia šį tą ypatingo! Taigi, kaip prieš objektyvą sukurti solidų matinį įvaizdį ir atsikratyti riebaus blizgėjimo? Jauna oda dažniausiai būna matinė natūrali, bet pradėjus kas dieną naudoti pudrą, ji ima blizgėti. Mažiausiai norime, kad nuotraukoje visi spoksotų į mūsų blizgančią T zoną. Įdomi, patraukli nuotrauka turi turėti tekstūrą: drėgnesnius skruostus, nosies tiltelį, kreminę lūpų tekstūrą, matinį smakrą, šnerves ir kaktą. Tai – žmogiškas įvaizdis, toks, prie kokio esame įpratę, todėl nuotrauka, kurioje oda bus labiau tekstūruota, atpažįstama, atrodys patraukliau.

Jeigu jūsų oda linkusi blizgėti, pudros reikėtų vengti dar labiau. Vos po kelių užtepimų rizikuosite atrodyti kaip riebus pyragėlis. Tačiau jei jūsų oda problematiška ir verkiant reikia užmaskuoti trūkumus, rinkitės priemones, kurios pasieks trokštamą rezultatą be jokio šalutiniu efekto (pvz. blizgėjimo). Nepasigailėsite parduotuvių lentynose paieškote ISADORA Velvet Touch kompaktinės pudros. Šilko švelnumo pudra suteiks taip trokštamą matinį efektą, o sudėtyje esantis glicerinas išlaikys drėgmę ir nuolatinį drėkinimą.

 VelTouComPow_11_open2_sponge

Pasiruošk į fotosesiją kaip į pasimatymą! 

Jei ketinate daryti profilio nuotrauką, visas dėmesys teks jūsų veidui, todėl svarbiausia įsitikinti, kad būtent jis atrodo tobulai. Nepasitikėkite Photoshop’u. Likus savaitei iki fotosesijos palepinkite savo veido odą kaukėmis ir kokybišku maitinančiu kremu. Nepamirškite pašalinti plaukelius virš lūpos ir sutvarkykite antakius. Kad ir kam naudosite savo nuotraukas, išlaikykite modernumo ir elegancijos pusiausvyrą. Kartais tam, kad pasiektumėte tokį rezultatą reikia įdėti šiek tiek pastangų, bet tokia profilio nuotrauka šį tą pasakys ne tik apie jūsų natūralų grožį, bet ir apie asmens savybes: tvarkingumą, kruopštumą ir stiliaus pojūtį.

How-Do-Makeup-Headshots


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*