Retro žvilgsnis: kaip prisijaukinti akių plunksnelę ir blakstienų tušą

Akys – ne tik sielos veidrodis, jos atspindi kiekvienos moters troškimus ir, niekam ne paslaptis, padeda greitai juos įgyvendinti. Tereikia ilgų, žaviai riestų blakstienų ir gilaus žvilgsnio, kad vienas mirktelėjimas padėtų įsigyti naujus kailinius (apie kuriuos svajojote dar nuo vasaros pradžios). Žinoma, tai – tik materialioji gyvenimo pusė, bet juk ne veltui svajingos didelės akys buvo aukštinamos dailininkų, poetų, skulptorių ir, be jokios abejonės, šiuolaikinės grožio industrijos. Mergina, žinanti, kad vienas jos žvilgsnis gali priversti pasaulį suktis kita kryptimi, jaučiasi situacijos šeimininkė, jai lengviau įgyvendinti savo planus ir ryžtis naujiems iššūkiams. O ko gi prireiks, kad žvilgsnis taptų efektingas ir įtraukiantis? Žinoma, kokybiško tušo ir akių apvado. Tačiau to negana, kitas žingsnelis – susidraugauti su šiomis kosmetikos priemonėmis ir meistriškai jas įvaldyti.

parengė Aistė Meidutė

  1. Blyškiai rausvas akių apvadas: mažytė spindinčių akių paslaptis

Jei norite išraiškingų, didelių akių ir, tuo pačiu, jaunatviško įvaizdžio, pasidairykite parduotuvių lentynose šviesaus rausvo akių apvado ir paryškinkite akių vandens liniją. Tokia korekcija subtiliai sukurs didesnių akių įvaizdį ir bus kur kas mažiau matoma, nei stora balto ar rudo akių apvado linija. Kad akys įgautų jaunatvišką spindesį, patepkite ir išlyginkite nedidelį akių apvado kiekį palei antakio kaulą ir vidinius akių kampučius.

GN

  1. Katės akys arba sujunk taškelius

Jei tik neseniai atradote vadinamąjį katės akių makiažą, kada akių apvadu palei viršutinę akies liniją nubrėžiamas riestas lankas, nesiryžkite iš karto brėžti visos linijos. Rezultatai gali ne tik nenudžiuginti, bet netgi išgąsdinti. Verčiau palei akį priemonės galiuku uždėkite taškelius, taip sukurdama kontūro liniją, o tada juos sujunkite. Tokiu būdu bus visai paprasta sukurti išraiškingas katės akis. Jei linija vis dar neatrodo pakankamai tvarkinga, ausų krapštuku švelniai ištaisykite klaidas.

gn1

  1. O gal tušo kokteilį? Priverskite savo blakstienas „dirbti“.

Jei norite, kad jūsų blakstienos būtų tokios pačios išraiškingos, kaip legendinio modelio Twiggy, jums prireiks ne vieno tušo! Galite tai pavadinti tušo kokteiliu, tačiau iš tiesų tai – vienintelis būdas priversti savo blakstienas atskleisti visą potencialą. Trumpų ir tiesių blakstienų savininkėms geriausia pradėti nuo ilginančio tušo (palepinkite ir viršutines, ir apatines blakstienas), o šiam šiek tiek nudžiūvus užtepti ploną riečiančio tušo sluoksnį. Tikėsite tuo ar ne, bet vienas tušas neatskleidžia nei trečdalio jūsų blakstienų grožio. Jei norite iš tiesų išraiškingų akių, pats metas pasidovanoti sau dar bent vieną šios paskirties priemonę.

gn2

  1. Sustabdyk 101 dalmantiną ant akių vokų

Akių tušas – vienas paskutinių makiažo žingsnelių, todėl viena didžiausių nuodėmių, kurios sau negali leisti nei viena mergina – murzinos tušo „pėdutės“ ant akių vokų. Labiausiai ši apmaudi klaida suerzina tada, kai tiek nedaug telieka iki tobulo padūmavusių akių makiažo! Tačiau išsigelbėti iš šios makiažo katastrofos ne taip jau sudėtinga. Jums tereiks paprasto šaukšto! Taip, šaukšto! Pridėkite šaukštą prie akių voko ir tik tada tepkite blakstienas blakstienų tušu. Taip galėsite saugiai padengti net smulkiausias blakstienas, o šaukštą po tokios procedūros nuplauti bus tikrai žymiai lengviau, nei tobulai akių šešėliais padažytus vokus.

gn3

  1. Vienas už visus ir visi už vieną!“ – taisyklė, kuri negalioja tušams

Nors atrodo, kad visi tušai sukurti visiškai vienodai, o skiriasi tik jų šepetėliai ir pakuotės, čia galite apmaudžiai apsirikti. Jei norite tankių blakstienų, pasidairykite parduotuvėse tušo, kurio sudėtyje būtų daugiau juodosios anglies. Toks tušas po vidurnakčio atrodys tiesiog nepriekaištingai. Tobulas išsigelbėjimas, ruošiantis vakarieniauti restorane ar pašėlti madingame klube! Vis dėlto, dieną verčiau išsirinkti šiek tiek lengvesnės tekstūros tušą su natūralių blakstienų efektu.

gn4

  1. Bemiegės nakties vaistas – mėlynas tušas.

Nenuvertinkite spalvotų tušų kerų. Kadaise mėlynos spalvos tušai karaliavo ant visų mados sostinių podiumų! Jūrinio mėlio spalvos tušas gali tapti puikia alternatyva kasdieniam juodam. Rinkdamosi mėlyną tušą, jūs gausite visus juodojo privalumus, tik romantiška mėlyna sušvelnins žvilgsnį, suteiks gilių akių įspūdį. Mėlynas tušas – puiki išeitis po bemiegės nakties, šviesesnė spalva suteiks jūsų akims spindesio ir subtiliai pridengs vakarėlio žymes.

02

  1. Nes svarbiausia ne smūgis, o ūgis

Skirtingi akių tušo šepetėliai atlieka skirtingas funkcijas. Plonesni šepetėliai idealiai tinka trumpesnėms blakstienoms. Su tokiu šepetėliu nesunkiai padažysite blakstienas prie pat akių ir jos atrodys vizualiai ilgesnės. Lenkti šepetėliai, ypač su nailono šereliais, optiškai pakelia ir užriečia jūsų blakstienas, tai – puikus pasirinkimas tiesių blakstienų turėtojoms. Lenkta forma taip pat puikiai tiks, jeigu turite ilgas blakstienas ir nešiojate akinius, šiek tiek pariestos blakstienos nesirems į akinių stiklus. Jeigu jūsų blakstienos vidutinio ilgio, puikiai tiks bet kokio dydžio šepetėlis, tačiau jei blakstienoms norėsite suteikti didesnę apimti, geriau paieškokite tušo su dideliu šepetėliu.

article-2573197-1C0A070F00000578-729_634x564

  1. Baltas melas juodomis blakstienomis

Vešli dirbtinių blakstienų linija gali ne tik atrodyti pernelyg „barbiškai“, bet netgi sukelti bičiulių juoką. Tačiau, jei primygtinai norite pabrėžti akis, rinkitės nedidelius dirbtinių blakstienų kuokštelius. Pirma padažykite savo natūralias blakstienas tušu, o tada pridėkite šiek tiek dirbtinių blakstienų kuokštelių. Tiesa, jei ketinate taip paįvairinti savo išvaizdą prieš svarbų susitikimą, geriau pradėkite šiek tiek anksčiau, nes dirbtines blakstienų sruogas tinkamai užklijuoti gali būti ne taip jau paprasta.

Kai dirbtinės blakstienos jau tvirtai laikosi savo vietoje, švelniai jas patepkite tušu, kad jos susilygintų su natūraliomis. Jei tarp priklijuotų ir natūralių blakstienų liko tuščių tarpelių, pridenkite juos plona akių apvado linija. Štai ir viskas, niekas nei neįtars, kad jūsų akis puošia keletas dirbtinių „nelegalių“.

123

  1. Saldūs sapnai aplanko tik tada, kai makiažas nuvalytas

Jeigu mėgstate naudoti vandeniui atsparią kosmetiką, vadinasi, namuose tiesiog privalote turėti bent keletą švelnių makiažo valiklių. Geriausia, jei jie pagaminti aliejiniu pagrindu, tada galite būti tikra, kad valiklis neišsausins jautrios odos aplink akis. Nedidelį kiekį valiklio užlašinkite ant vatos gabalėlio ir palaikykite ant akių 20 sekundžių. Taip makiažas šiek tiek išsisklaidys ir bus lengviau jį nuvalyti. Braukdama vatos gabalėliu palei akis, stenkitės tai daryti kuo švelniau, nes intensyvus trynimas gali paskatinti raukšlių ir įtrūkimų atsiradimą.

Best-Makeup-Tips-for-Woman-Over-50-1

  1. Visu greičiu atgal!

Nors dažniau esame linkusios pasklaidyti naujausių mados vėjų skiltį žurnalų puslapiuose ir dairytis į madingus, jaunyste ir drąsa spinduliuojančius modelius, įkvėpimo tobulam akių makiažui verta paieškoti senose nuotraukose. Modelio Twiggy, Francoise Hardy ir elegantiškosios Sophia Loren akys žavėjo milijonus, o Penelope Tree žvilgsnis vertė vyrus sekti iš paskos ištisus kilometrus. Kodėl gi nepasidairius, kokį makiažą mėgo šios mados įkonos? Laimei, klasikinis katės akių įvaizdis vėl sugrįžo ir vis daugiau merginų mokosi, kaip nubrėžti nepriekaištingą akių apvado liniją. Tai – paprasta, žaisminga, efektinga, o svarbiausia, tobulai tinka šaltajam sezonui. 

f64bce4337614354a302eb4c573ab592

 

BOURJOIS naujienos kerinčiam žvilgsniui

Aukštos kokybiškos prancūziškos kosmetikos firma BOURJOIS pristato „Night Light in Paris“ Kalėdinę kolekciją. Spindinčiam šventiniam žvilgsniui sukurti jums reikės 1 Sec Ultra Black blakstienų tušo ir Little Round Pot Magnetic akių šešėlių.

Blakstienų rušas 1 Sec Ultra Black išlieka net iki 16 valandų, tačiau nesukietina blakstienų. Unikalus šepetėlis su sferos formos šereliais garantuoja maksimalią blakstienų apimtį. Jo forma atkartoja plaukų šepečio formą, todėl šepetėlis puikiai iššukuoja ir atskiria kiekvieną blakstieną.

Magiškas akcentas vakariniam makiažui – Little Round Pot Magnetic akių šešėliai su nauja New Fusion formule. Kreminė šešėlių tekstūra ant voko akimirksniu virsta kompaktine ir padengia jūsų akių vokus lygia intensyvia spalva.

OAP_BOITE_RONDE_PARIS_OUVERT_07          100dpi-MASCARA_1_SEC_ULTRA_BLACK_CANON-brosse-ombre


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*