Helloweeno nakties elegancija: pasidaryk šventinį makiažą pati

Nenumaldomai artėjant šiurpiausiai metų šventei, be abejonės, norisi tapti tikra vakarėlio žvaigžde ir nustebinti visus išradingu kostiumu ir makiažu. Nors lietuvės vis dar nedrąsiai švenčia Helloweeną, kiekvienais metais vis daugiau persirengėlių šią dieną užplūsta miestų gatves. Taigi, misija Helloweenas! Laiko turime nedaug, vos vieną vakarą, o pasikeisti reikia nuo galvos iki kojų. Visa laimė, kad dabar siaubūnišką ir elegantišką stilių galima visai nesunkiai suderinti, tik reikia šiek tiek pastangų, vaizduotės ir vieno kito žvilgsnio į pribloškiančias Helloweeno makiažo nuotraukas.

parengė Aistė Meidutė

Nors esame įpratusios manyti, kad Visų šventųjų dienos išvakarės siejasi tik su įkyriai boluojančiomis kaukolėmis ir žaliais, šiek tiek karikatūriškais, zombiais, šią šventę galima atšvęsti neprarandant orumo ir išliekant moteriškai, žaviai ir koketiškai.

Tokį Helloweeno įvaizdį padeda sukurti makiažo meistras, pasivadinęs Kabuki. Šio meistro nepasidalina visi žinomiausi pasaulio madų šou, o jo darbų pavyzdžiai atskleidžia, kodėl. Vizažistas mano, kad makiažo idėjos, pasiskolintos nuo podiumo, puikiai tinka ir Helloweeno vakarėliams, nes per juos dažniausiai tereikia demonstruoti savo kostiumą ir pritraukti kuo daugiau fotoaparato blyksčių.

Taigi, nuo ko pradėti? Įsivaizduokite, kad tobulam makiažui pasidaryti turite neribotą laiką. Be abejo, su lyg pirmaisiais potėpiais klaidų neišvengsite. Jei suklydote, darydamos makiažą, švelniai jį nuvalykite nedideliu, makiažo valikliu sudrėkintu, vatos gabalėliu. Pirmiausiai padenkite veidą šviesia matine pudra, kruopščiai užmaskuokite viską, kas jums nemaloniai bado akis.

Dramatiškas akių pravedimas nebūtinai turi būti lygiai toks pat, kaip nuotraukose. Galite eksperimentuoti. Kabuki aiškina, kad pirminė tokio punk stiliaus akių makiažo idėja kilo iš komiksų knygelių, tačiau nebūtina pulti ieškoti komiksų personažo drabužių. Iš tiesų, toks gyvas ir ryškus įvaizdis puikiai derės ir prie raganos ar žaismingos velniukės kostiumo.

29SKIN2-blog427

Be trafareto, norėdamos nubrėžti tobulai aštrias linijas, neapsieisite. Iš storesnio popieriaus iškirpkite skirtingas trikampes formas  ir po vieną  dėkite jas prie akių. Trafaretai padės nubrėžti kontūrus, o užpildyti visą  plotą nebus sudėtinga.

 Norėdamos sujungti trikampius, naudokite tą patį juodą akių apvadą, tik  tepkite jį šiek tiek sudrėkintu makiažo šepetėliu, taip priemonė taps  skystesnė ir lengviau pasiduodanti formavimui.

 Nepamirškite pasirūpinti ir antakiais. Subtiliai pabrėžtos antakių linijos  suteiks veidui griežtumo ir fatališkumo. Su tokiu makiažu tikrai neliksite  nepastebėta! Antakių makiažui naudokite ISADORA rinkinį iš naujosios  „Rock & Romance“ kolekcijos „Perfect Brow Kit“. Šioje dėžutėje yra viskas, ko reikia tobuliems antakiams. Itin lengvai suteiksite antakiams  norimą formą ir dar ilgai galėsite džiaugtis matiniu efektu. „Perfect Brow    Kit“ rinkinyje taip pat rasite veidrodėlį, pincetą ir du patogius šepetėlius.

PerBroKit_16

Paskutinė stotelė – lūpos. Ant lūpų užtepkite oranžinės spalvos lūpų dažus, o šiems nudžiūvus padenkite jas šviesesnio tono blizgesiu.

Jei pankiškas oranžinių lūpų ir juodai apvestų akių derinys jūsų nežavi, galbūt norėtumėte karnavalinę naktį tapti ekscentriška ir gundančia Kleopatra? Kleopatros makiažą nesunkiai sukursite, naudodamos metalinės spalvos akių apvadą.

29SKIN3-blog427

Šiam makiažui sukurti taip pat išsikirpkite trafaretą. Taip abi akis nesunkiai padažysite vienodai. „Auksinėms“ akims naudokite auksinės spalvos akių apvadą arba sekite Kabuki pavyzdžiu ir sumaišykite žvilgančias kosmetines dulkes su paprastu veido kremu. Jei norite, kad akys būtų dar išraiškingesnės, paryškinkite viršutinę akių liniją ISADORA akių pieštuku „Smokey Eye Liner“. Šis ilgai išliekantis akių apvadas puikiai tiks karnavaliniam makiažui. „Smokey Eye Liner“ nedings nuo jūsų Kleopatros akių net iki 12 valandų ir atlaikys net ir pačius atšiauriausius rudens orus.

SmoEyeLin_11_open

Lūpdažį galite pasigaminti sumaišę tuos pačius blizgučius su skaidriu lūpų blizgesiu. Voila! Šiek tiek kruopštaus darbo ir Cezaris jau po jūsų egiptietiškomis kojelėmis.

29SKIN1-blog427

Įvairūs blizgučiai Helloweeno naktį iš tiesų gali daryti stebuklus. Gal paslapčiomis visada norėjote nusikelti į 70-ųjų disco stiliaus karštinę? Helloweeno nakčiai puikiai tiks hipiškas septintojo dešimtmečio stilius, tik šiek tiek baugesnis ir kiek labiau futuristinis. Jei nepatingėsite sruogomis padažyti plaukų žalia spalva (žinoma, jei nenorite drastiškai pasikeisti, rinkitės nuplaunamus dažus), iš žaismingos hipės nesunkiai virsite paslaptinga miškų fėja. Akių makiažui sukurti jums tereikės sidabrinės spalvos akių apvado ir šiek tiek blizgių detalių, o lūpas padažykite lengvai švytinčiais kūno spalvos lūpų dažais.

Šiam makiažui sukurti puikiai tiks lūpų dažai iš naujausios ISADORA rudens kolekcijos „Rock & Romance“. Išmėginkite kreminės tekstūros ISADORA lūpų dažus „Perfect Moisture“. Šie lūpų dažai visą dieną drėkins lūpas ir nesiteps. Itin lengva kreminė tekstūra suteiks lūpoms minkštumo ir efektyviai jas apsaugos nuo aplinkos poveikio. Ypač tinka sausoms ir linkusioms šerpetoti lūpoms.

              PerMoiLip_175

Kabuki pataria: nebijokite makiažo klaidų. Verčiau paverskite savo veidą žvilgančių šventiniu koliažu, kai kiekviena netobula detalė, kiekvienas ne vietoje atsidūręs blizgutis susijungia į kerinčią, hipnotizuojančią visumą.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*