Kaip aš susidraugavau su kosmetika

Ryškiai raudonu „Chanel“ lūpdažiu ant sienų padarytas rankų darbo graffiti, kvepalų migla, vos tik peržengus namų slenkstį, ryškios mėlynų šešėlių dėmės ant naujausios suknutės…ar jums tai nieko neprimena? Kiekviena mergina turi unikalią pirmosios pažinties su kosmetikos krepšeliu istoriją. Daugeliui šie grožio nuotykiai prasideda dar vaikystėje ir visai nesvarbu, kad mama išsvajotai kosmetikos priemonei taupė ištisas savaites. Tiesa, dažniausiai nepavykusius grožio eksperimentus palydi švelni mamos šypsena ir makiažo pamokėlės. „Grožio Naujienų“ Facebook paskyroje merginų prašėme papasakoti savo pirmosios pažinties su kosmetikos reikmenimis istorijas, o dabar šiais saldžiais (ar bent jau spalvingais!) prisiminimais dalinamės ir su jumis. 

parengė Aistė Meidutė

Evelina: apsupta prabangos nuo pat vaikystės 

Mano krikšto mama – originalios kosmetikos bei parfumerijos mėgėja. Aišku, mėgti galima bet ką, jei turi už ką pirkti. Taigi, kai buvau 10-11 metų, ji, grįždama iš Vilniaus, bene kiekvieną savaitgalį parveždavo ir atiduodavo kokią nors savo kosmetikos dalelę arba sakydavo: išsirink pati. O aš į kosmetiką žiūrėjau visai kaip lėktuvas į debesis – svajingai… Mano pirmieji lūpų dažai, ir dar gana ryškūs, buvo „Dior“, o jau tepliodavausi jais negailėdama, aišku, tik namuose. Teta labai mėgo kvepalus ir kai jos kvepalai baiginėdavosi, ji man juos atiduodavo. Turėjau puikią kolekciją kvepalų buteliukų, vieni iš pirmųjų buvo „Gucci Envy“ ir „Thery Mugler Angel“, iki šiol šių kvapų negaliu pamiršti. Kai pagalvoju, buvau dar vaikas, o moteriškas lauknešėlis jau buvo turtingas. Kartą krikšto mama man atidavė ryškiai mėlynos spalvos „Dior“ akių blakstienų tušą, man buvo tik 15 metų, retai su juo išsiskirdavau, prie mano rudų akių ši spalva puikiai tiko. Tad tokia buvo mano individuali grožio imperijos pradžia. Šiandien esu išprotėjusi dėl buteliukų ir tuo labai džiaugiuosi.

1

Raminta: pirmasis kosmetikos krepšelis – tik po universiteto 

Iki 25 metų visiškai nesidažiau, mėgau natūralumą ir buvau graži mergina, bet nusprendžiau gyventi atskirai nuo tėvų. Susiradau kambarį 3 kambarių bute su dar 2 kambario draugėmis. Viena iš jų buvo tikra kosmetikos maniakė! Iš namų be makiažo net šiukšlių nenešdavo. Kartu eidavome apsipirkti, o ji kas kartą man rekomenduodavo įsigyti vieną ar kitą priemonę, duodavo įvairių patarimų kaip pasidaryti geresnį makiažą, manikiūrą, kokios firmos kosmetika geriausia. Po truputį ji mane į tai įtraukė. Dabar mano namuose 3 skirtingi BB kremai, 1 brangi biri pudra, 2 makiažo pagrindai, gal 20 šešėlių, 7 lūpdažiai, 3 lūpų blizgiai, 3 tušai, veido prausiklis, kaukės, kremas, didelė depiliacijos priemonių įvairovė, kūno ir veido šveitikliai, natūralūs šampūnai, plaukų kaukės ir dar daug visko. Taigi, juokiasi puodas, kad katilas juodas. Pati tapau kosmetikos maniake ir tikrai ne bet kokios, bet tik kokybiškos ir ekologiškos. Į savo grožį bei odos būklę investuoju daug, bet visa tai atsiperka. Dabar man 28 metai, bet sulaukiu komplimentų iš įvairaus amžiaus žmonių.

2

Monika: meilės kosmetikai nepajėgė nuprausti net mama  

Buvau 5 metukų smalsi, guvi mergaitė, kuri viskuo domėdavosi – nuo rozečių, viryklių iki higieninių paketų bei akių šešėlių. Kartą, kai mama užmigo (bandė užmigdyti mane, bet žinote kaip ten būna – dažniausiai užmiega migdytojas), man pasidarė nuobodu. O tada ir atradau mamos lobį – sunkią, prikrautą visokių indų indelių, kosmetinę. O kiek ten spalvų buvo! Mama mėgo ryškius lūpų dažus, tad nutariau ir aš juos išbandyti. Tarsi būčiau labai patyrusi, pasiėmiau veidrodėlį ir, žiūrėdama į jį, brėžiau linijas lūpų dažais sau per lūpas. Dar radau rudų tepaliukų. Ši spalva man nepatiko, bet vis tiek nutariau atidaryti buteliuką ir išbandyti tą rudą masę. Fui! Greitai rankytes nusivaliau į savo megztuką, jis kaip mat liko dėmėtas nuo kreminės pudros. Tuomet mano akis patraukė blizgantys, žvilgantys milteliai. Atsidariau, pirštuku priliečiau prie šešėlių, o toliau braukiau sau per veiduką. Na, ir pradėjau čiaudyti – per daug tų šešėlių buvo ir jie pabiro ant nosies, kaktos, skruostų. Čiaudėdama pažadinau ir ramiai miegančią mamą. O, kaip ji reagavo mane pamačiusi! Mama, paėmusi mane už rankos ir juokdamasi, vedė mane į vonią praustis!

3

Silverija: auklytes siūlau nuprausti 

Darželyje, pamenu, buvo auklytė su labai raudonomis lūpomis. Labai raudonomis ir didelėmis. Kartais ji myluodama mus ištepdavo ir labai skaudžiai bandydavo nuvalyti žandukus. Mums tai labai nepatiko, todėl sugalvojome planą. Aš ir dar kelios mergaitės atsinešėme mamų lūpdažius ir išpiešėme miegančius berniukus. Tegul auklytė pamato kaip ji atrodo, jeigu pati į veidrodį pažiūrėti pamiršta.

4

Ilona: pirmoji pažintis su nagų laku 

Neatsimenu, kiek man buvo metų, bet buvau dar visai maža. Pasiėmusi nagų laką nusilakavau nagučius, o brolis pamatęs taip išsigando! Kadangi neturėjome nagų lako valiklio, jis man jį su žirklutėmis nugramdė. Pamenu tik tiek, kad visai neskaudėjo.

5

Dovilė: pirmąsias kosmetikos priemones atnešė Kalėdų senelis 

Viskas prasidėjo, kai mažajai Dovilytei buvo 3 metukai. Sesutės krikštynų dieną mama savo mažajai mergaitei pablizgino lūpytes, o man taip patiko. Atsimenu, po to šniukštinėdavau po mamos stalčius, ieškodama tos vadinamosios kosmetikos. Ooo, radau! Išsiėmiau iš stalčiuko mažą dėžutę, kurioje, pamenu, buvo žalsvi šešėliai akims. O jie staiga tik tūkšt ant žemės ir sudužo. Mama atėjusi ir pamačiusi, kas nutiko, nieko nesakė, tik pakraipė galvą. Kai buvau 5, mama nulakavo man nagučius bespalviu laku. Buvau tokia laiminga! Vaikštinėjau, atkišusi mažus pirštukus, rodydama kiemo draugėms. Kiek pamenu, daugiau mamytė manęs negražino, nes tai galėjo virsti priklausomybe. Būtent taip ir atsitiko. Kai sulaukiau 11 metų, per Kalėdas mama man padovanojo kosmetinę su kosmetikos priemonėmis. Buvau tokia laiminga! Tada ir pradėjau po truputį dažytis. Net eidama į mokyklą lūpytes padažydavau ir kieme, žaisdama su draugėmis, nesirodžiau nepasidažiusi. Vėliau, kai pradėjau bręsti, dažiausi daugiau. Na, o dabar be kosmetikos neišbūnu nei dienos.

6

Kiekviena mergina iš mažytės grožio mėgėjos galiausiai suauga ir tampa dailia, savimi pasitikinčia dama. O jau tų kosmetikos krepšelių įvairovė! Grožio pamokos ir pačių mėgstamiausių firmų vardai dažnai keliauja iš kartos į kartą. Dar keletas metų ir ši žavi dama, pasisodinusi ant kelių mažą panelytę, moko ją kaip pirmą kartą nusilakuoti nagučius. Žinoma, tik permatomu laku! Tačiau prieš užsiimant bet kokia grožio procedūra, pirmiausiai reikia pasirūpinti natūraliu grožiu. „Sally Hansen“ nagų stipriklis su bambuku ir žaliąja arbata pasiruošęs padaryti stebuklus ir mažajai grožio imperijos gyventojai, ir jos mamai. Su šia priemone nagai taps daug stipresni, tvirtesni per labai trumpą laiką! Ant sveikų nagų bet kokios spalvos nagų lakas atrodys tiesiog pribloškiamai.

Sally Hansen bamboo


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*