10 grožio įpročių: jūsų oda bus dėkinga!

„Ach, jos oda tiesiog tobula! Matyt, gimė po laiminga žvaigžde!“ – štai taip atsidūsta dažna moteris, pamačiusi gatve žingsniuojančią šviesiaplaukę damą, kurios amžių nusakyti iš tiesų sunku – veidas tiesiog švyti ir ne tik dėl šypsenos. Oda pavydėtinai lygi, be jokios spuogų ar raukšlės žymės. Tik nedaugelis žino, kad visos šios moterys, galinčios didžiuotis sveika ir skaisčia oda, turi 10 bendrų kasdienių įpročių. Tokia oda galite džiaugtis ir jūs, reikės tik šiek tiek papildyti savo dienotvarkę.

parengė Aistė Meidutė

1. Susidraugaukite su kremu nuo saulės! 

Žinome, žinome, jūs jau milijonus kartų tai girdėjote, bet apsauginis kremas nuo saulės yra bene pats paprasčiausias būdas atrodyti žymiai jaunesnei. 90% raukšlių išvagoja mūsų veidus būtent dėl pernelyg kaitrių saulės bučinukų. Kur kas paprasčiau užbėgti visoms odos problemoms už akių, nei taisyti aplaidumo klaidas. Nesukčiaukite net ir šaltuoju sezonu, saulės spinduliai, suspaudus šaltukui, tokie patys kaitrūs kaip ir vasarą!

Woman With Sunscream

2. Purviniems makiažo šepetėliams tvarkingoje kosmetinėje ne vieta! 

Tyrimai rodo, kad net 72% moterų niekada nėra plovusios savo kosmetinių šepetėlių ir kempinėlių, net ir žinodamos, kad kosmetiniuose šepetėliuose taip pat kaupiasi bakterijos ir purvas. Birios pudros šepetėlius kiekviena mergina turėtų plauti kas 2-3 savaites, o šepetėlius, skirtus kreminei pudrai – bent kartą per savaitę. Receptas paprastas: įlašinkite porą makiažo valiklio ar šampūno lašelių į šilto vandens stiklinę ir įmerkite į skystį kosmetinius šepetėlius.  Kai šepetėliai bus švarūs, išskalaukite juos drungname vandenyje ir palikite ant lygaus paviršiaus džiūti.

brushes

3. Riešutėlių savaitė. 

 Leiskite sau šiek tiek pasmaguriauti ir nusipirkite riešutų. Juk ruduo – puikiausias metas tokiai dietai! Braziliniuose riešutuose gausu seleno, kuris skatina odos elastingumą ir mažina odos vėžio riziką. Graikiniai riešutai – tikras omega-3 riebiųjų rūgščių šaltinis – nuramins uždegimus ir spaus stabdžių pedalą odos senėjimui. Galiausiai, pagardinkite patiekalus makadamijos riešutėliais. Gražiausios odos savininkės tikina, kad šiuose riešutuose esantys aliejai geriausiai atliks pažeistos odos remonto darbus ir jos nebereikės slėpti po pudros sluoksniais.

macadamia-nut

4. Pamėkite serumą.  

Serumai paprastai būna kur kas labiau koncentruoti nei kremai ar losjonai, todėl reiks kur kas mažiau priemonės, kad pamatytumėte pokyčius. Ieškokite serumo su antioksidantais, geriausiais odos gynėjais nuo streso, ir pentapeptidais, kurie suteikia odai stangrumą ir jaunatvišką išvaizdą.

Best_Skin_Serums_2013

5. Murzių telefoną – šalin nuo skruosto. 

 Dermatologai susirūpinę ne tik kosmetikos priemonėmis ar įvairiausiais natūraliais produktais, kurie padeda ar kenkia mūsų odai. Ką kiekvieną dieną meiliai glaudžiame prie skruosto? O gi išmanųjį telefoną! Stanfordo universitete atlikti tyrimai įrodė, kad jūsų išmanusis telefonas gali būti net labiau nutūptas bakterijų nei viešasis tualetas! Iš tiesų, stikliniai išmaniųjų telefonų ekranai – tokie puikūs virusų nešiotojai, kad dalintis šiuo gyvybiškai svarbiu prietaisu yra beveik tas pats, kas nusičiaudėti į kito žmogaus veidą. O dabar įsivaizduokite, visos šios bakterijos minkštai nusileidžia ant jūsų skruostų, kai tik pakeliate telefono ragelį. Kad netektų nukentėti nuo telefoninių virusų (kurie, pasirodo, veisiasi ne tik jūsų telefone, bet ir ant jo), nuvalykite išmaniojo telefono ekraną su antibakterine servetėle, pritaikyta elektros prietaisų valymui, bent keletą kartų per dieną.

Dirty Smartphone-420-90

6. Matematikos pamokėlė arba kokia yra kosmetikos priemonių seka.

 Seka, pagal kurią tepate kosmetikos produktus ant savo odos, kartais gali būti netgi svarbesnė už pačias priemones. Pirmiausiai griebkite tas kosmetikos priemones, kuriose daugiausiai aktyviųjų ingredientų. Šie produktai – patys stipriausi, todėl bus geriausia, jei jie odą palies tiesiogiai. Jei naudojame net keletą produktų, prisotintų aktyviaisiais elementais, pirmiausiai rinkitės lengvesnės tekstūros priemonę, o vėliau – tirštesnę. Jei viską darysite atvirkščiai, klampesnės struktūros priemonė neleis į odą įsigerti lengvesnei, skystesnei. Jei naudojate drėkinančius produktus, juos reikėtų pasilaikyti antram raundui. O kas kovoja pirmąjame? Žinoma, kas rytinė kremo nuo saulės dozė.

polls_skin_creams_5724_687141_answer_2_xlarge

7. Pieno produktams – atostogos.  

Pieno produktai, net tie, patys ekologiškiausi, savo sudėtyje turi karvės hormonų, kurie stimuliuoja jūsų odos poras. Koks gi viso to rezultatas? Deja, įkyrieji spuogai. Saugokitės ne tik pieno produktų skyriaus, būkite atidžios, rinkdamosi ir padažą salotoms, kokteilius ar proteinų batonėlius – jų sudėtyje taip pat gali būti pieno. Jei, vis dėlto, negalite gyventi be pieno produktų, rinkitės nugriebtą pieną. Didžiausia hormonų koncentracija glaudžiasi riebaluose, todėl tai – geriausia išeitis.

 image

8. Paakių maišeliams – ne! 

 Stilingi maišeliai, žinoma, gerokai pagyvina kiekvienos merginos stilių, tik jei kalbame apie spalvingus pirkinių krepšelius rankose, o ne apie tuos, kuriuos randame kas rytą veidrodyje tiesiai po vilioklės akimis. Kas naktį skysčiai kaupiasi mums po akimis vien todėl, kad daug laiko praleidžiame gulėdamos. Žinoma, šito būtino ritualo niekaip neišvengsime, bet bjaurieji maišeliai pastebimai sumažės, jei miegosime pasidėję dvi pagalves ir veidas bus vos vos pakeltas. Tik pramerkusios akis, šiek tiek jas pamasažuokite, naudodamos paakių kremą. Jeigu jus kankina tamsūs ratilai, rinkitės kremą, kurio sudėtyje yra kofeino. Kofeinas suteiks veidui skaistumo ir žvalumo visai dienai.

 5056140_max

9. „Labanakt“ vaikučiai.

Merginos, žinau, kad girdėjote tai jau šimtus kartų, bet grožio miegas taip vadinamas tikrai ne šiaip sau. Miego trūkumas lėtina kraujo cirkuliaciją ir vien dėl to jūs galite atrodyti išbalusios ir nuvargusios. Miegas – puikiausias natūralus jaunystės šaltinis. Jūsų kūno ląstelių atsinaujinimo sistema dirba išimtinai tik naktinėmis pamainomis, todėl būtent naktį galite iki soties pamaitinti odą reikalingomis medžiagomis.

Woman-sleeping

10. Šalin nuo karšto vandens!  

Kaitrus dušas, žvarbų rudenišką vakarą grįžus namo, skamba kaip tobula laisvalaikio pramoga…tik yra vienas „bet!“ Tai – jūsų odos priešas Nr. 1. Karštis ne tik pasirūpina, kad naudingi odai aliejai pasakytų jums „viso gero“, bet gali sukelti net silpną nudegimą. Kraujo kūneliai panikuoja ir išsiplečia, mėgindami atvėsinti kūną, todėl po karštųjų vonių atrodome rausvos kaip ką tik nuo šakos nuraškytos vyšnios. Jei jums vos 20, dar galite sau leisti mėgautis kaitriu dušu, išrausti ir po valandėlės ramiai sau sugrįžti į normalią odos būseną. Susirūpinti reikėtų, perkopus trečią dešimtį: kad oda kaip reikiant atsigautų, gali prireikti ir 2-3 valandų. Sulaukus 40-ties raudonis gali ir nepasitraukti, o išsiplėtę kapiliarai liks kasdieniu palydovu.

hot-water-system

10 mažyčių grožio ritualų išties verti jūsų laiko ir pastangų. Juk kas gali būti geriau už žvalų, sveiką, besišypsantį veidą anksti ryte priešais veidrodį? Jei visų skaisčiaveidžių gražuolių įpročių laikytis vis dar atrodo sudėtinga, šiek tiek jums padėsiu ir parodysiu trumpesnį kelią link švelnios, glotnios odos. Du kartus per dieną palepinkite kūno ir veido odą specialia odos priežiūros priemone „Bio-Oil“! Dėl naujoviškos sudedamosios dalies „PurCellin Oil™“ ši odos priežiūros priemonė neapsunkina ir neriebaluoja odos. Tobula medetkų, levandų, rozmarinų ir ramunėlių aliejų harmonija garantuoja jaunatvišką išvaizdą, elastingumą ir nepriekaištingą glotnumą. Siekiate atsikratyti neklaužados rando, išvagojusio visą jūsų kūną? „Bio-Oil“ odos priežiūros priemonė gali ir tai. Net 20 šalių ši odos priežiūros priemonė, veiksmingai kovojanti su randais ir strijomis, tapo perkamiausia! Verta rinktis produktą, kuriuo pasitiki jūsų oda.

10306612-1359129537-158222


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*