Slėpk trūkumus, ryškink privalumus: maskavimo gudrybės

Natūralaus grožio dievas su kaupu drėbteli ne visoms – didelės, išraiškingos akys, bet siauros lūpos, maža, daili nosytė, bet pernelyg aukšta kakta. Kiekviena su savais netobulumais, bet savaip žavinga. Svarbiausia, mokėti pateikti savuosius kozirius taip, kad šie užgožtų tas gamtos išdaigas, kuriomis visai nesididžiuoji.

parengė Gražvilė Lukoševičiūtė

Tam ir buvo sukurta visagalė kosmetika – grožio pramonė tiesiog perpildyta įvairių priemonių, padėsiančių užmaskuoti veido odos trūkumus ir kartu paryškinti gražiausius bruožus. Yra keletas gudrybių, kurios pravers tiek kasdieniam, tiek šventiniam makiažui.

Patamsėję paakiai. Stambus darbo projektas, verčiantis plušėti iki išnaktų, pasiruošimas egzaminui paskutinę naktį, neramus vaikelis ar vakarėlis iki paryčių – gyvenime pasitaiko daugybė situacijų, vardan kurių aukojame saldaus miego valandas. Tai neretai atsiliepia mūsų išvaizdai – patamsėję paakiai dažniausiai lydi bemieges naktis. Žinoma, kosmetikos priemonės trūkstamos energijos ir laiko nepridės, tačiau bent vizualiai gali pataisyti padėtį.

558ddb45003f600f56404b86bf029960

Geriausias metas pasinaudoti maskavimo priemone (skystos konsistencijos ar pieštuko pavidalu – kaip tik patogiau) – padengus veidą makiažo pagrindu ir padažius akis (tuo pačiu pašalinsi nubyrėjusius šešėlius ir blizgučius). Pirmiausia, truputį priemonės uždėk ant pirštų ar specialaus šepetėlio, o tada lengvai tepk tik patamsėjusioje vietoje. Po to pirštų arba kempinėlės pagalba paskirstyk aplink visą akį, kad neliktų jokių nelygumų ar dryžių. Maskuojamoji priemonė turėtų būti šiek tiek šviesesnė nei makiažo pagrindas.

Spuogai. Ši odos bėda kamuoja ne tik paaugles, bet ir suaugusias moteris. Nors yra daugybė priemonių, stabdančių aknės išvešėjimą, tačiau sėkmingam makiažui būtina kruopščiai ir atskirai maskuoti spuogelius. Mat storiausias sluoksnis pudros gal ir paslėps iškilimus veido odoje, tačiau tokiu atveju rizikuosi atrodyti tarsi su kauke.

2544e6970b84c9561bf34ee349dcdc31

Maskuojant spuogus svarbiausia paskirstyti priemonę taip, kad ji ne tik tolygiai padengtų odoje susidariusį iškilimą, bet ir neišsiskirtų iš veido savo spalva – tokiu atveju tik dar labiau kris į akis. Tad specialiu šepetėliu užtepus šiek tiek priemonės aplink spuogelį (užmaskuosi atsiradusį raudonį), būtina tą vietą padengti ir kompaktine pudra, kad susilygintų viso veido spalva ir priemonė dienos bėgyje nenutekėtų.

Randai. Nesėkmingas skrydis nuo sūpynių vaikystėje ar paaugliškų spuogų palikti pėdsakai – galbūt randai puošia vyrus, tačiau moteriai neretai sukelia papildomų kompleksų. Tam kartui šiek tiek juos paslėpti padės jau minėtos maskavimo priemonės, tačiau reikėtų nepamiršti naudoti priemones, kurios ilgainiui sumažina pačius randus.

Tam puikiai tiks odos priežiūros priemonė „Bio-Oil“. Ši odos priežiūrai skirta priemonė išspręs daugelį nemalonių problemų – pagerins strijų, raukšlių ar randų subjaurotos odos būklę ir išvaizdą. Net 222 apdovanojimus visame pasaulyje pelnęs „Bio-Oil“ ilgainiui tapo perkamiausia gydomąja priemone nuo randų net 18 šalių. Kasdien du kartus per dieną tepdama šį aliejų ant probleminės kūno vietos, jau po 3 mėnesių galėsi džiaugtis džiuginančiais rezultatais.

BIO OIL

Užteks kompleksuoti – šiais laikais kosmetika įvairius odos defektus paverčia lengvai pamirštamomis smulkmenomis. Turėk kosmetinėje maskuojančių priemonių, gydančių aliejų ir spinduliuok nenugalimu pasitikėjimu savimi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*