Ruošiamės vasarai: kuo reikėtų pasirūpinti?

Vis giedresnės ir šiltesnės dienos byloja – vasara jau ne už kalnų. Greitai saulutė ims kepinti kur kas stipriau, tad storesnius rūbus ir striukes keisime į lengvutes sukneles ar šortukus. Net neabejoju, kad į galvą ką tik šovė išganinga mintis: „Metas apsipirkti!“ Visiškai teisingai – vasarai pasiruošti reikia kruopščiai, papildant ir drabužinę, ir kosmetinę nuo neigiamo saulės poveikio apsaugančiais aksesuarais ir kitomis priemonėmis. Tad ką naujo turėtum įsigyti šilčiausiam metų laikui, kad be rūpesčių galėtum mėgautis šiltais orais ir saulės voniomis?

parengė Gražvilė Lukoševičiūtė

Galvos apdangalas. Kad neperkaistum galvelės ir netektų vakarėlio paplūdimyje iškeisti į lovą, besigydant saulės smūgio paveiktą organizmą, turėtum nepamiršti galvą pridengti skrybėle ar skarele. Ypač jei planuoji ilgesnį laiką praleisti lauke spiginant saulei ar pasideginti prie vandens telkinio.

a8c6bc7ba02d34f5c5affcb6c61b2ef3

Šiemet vis dar madingos plačiabrylės skrybėlės, kurios ne tik apsaugos tavo galvą bei plaukus nuo tiesioginių saulės spindulių, bet ir sukurs išties moterišką įvaizdį. Jei nemėgsti skrybėlių, rinkis skaras. Margos, ornamentuotos ir vienspalvės – tikrai ką nors priderinsi prie savo garderobo.

Saulės akiniai. Tai daiktas, be kurio vargiai išsiversi saulėtomis dienomis. Tad kad ir kaip sunku išsirinkti ką nors sau tinkančio, nes „veidas per storas“ ar „per kreivas“, apsauga akims pasirūpinti būtina. Tai ne tik stilingas aksesuaras, tačiau ir būdas išsaugoti gerą regėjimą bei išvengti nepageidaujamų raukšlelių prie akių, kurios dažniausiai susidaro markstantis prieš saulę.

e3bf2ba6516a42b85155f43b5e47b812

Masyvūs ar nedideli, plastmasiniai ar su metalo konstrukcijomis, spalvoti ar klasikiniai, kvadratiniai ar apvaliais stiklais, puošti blizgučiais ar visiškai minimalistiniai – šiemet pasirinkimas didelis, tad derinkite prie veido formos ir rasite sau labiausiai tinkantį variantą.

Apsauginis kremas nuo saulės. Pasirūpinti savo oda vasarą labai svarbu. Ultravioletiniai saulės spinduliai šiltuoju metų laiku tokie intensyvūs, kad gali lengvai pažeisti mūsų odą – nusvilinti, išsausinti, paskatinti atsirasti pigmentines dėmes ir apgamus. Tad rankinėje, ypač leisdamos laiką gamtoje ar ilsėdamosi pajūryje, visada nešiokitės apsauginį kremą ir periodiškai jį tepkite (išsimaudžius būtina įtrinti į odą pakartotinai).

bb63db76c8fb8dc32e1d9695b5f4251e

Rekomenduojame dermatologų patvirtintą apsauginį losjoną nuo saulės KOLASTYNA SPF 20. Patobulintos aktyvios sudedamosios dalys ir UVA / UVB apsauginiai filtrai užtikrina aukšto lygio odos apsaugą nuo saulės spindulių ir nudegimo. KOLASTENO KOMPLEKSAS – išskirtinis kolageno, elastino ir glikogeno junginys, kuris pagerina odos aprūpinimą deguonimi, energiją ir metabolizmą ląstelėse. Vitaminai E, F ir H kovoja su laisvųjų radikalų susidarymu ir veiksmingai saugo odą nuo ankstyvo senėjimo.

P110_KOL-EX-SUNTAN-LOTION-SPF20-200ML

Karštus savaitgalius leisdamos gamtoje, neužmirškite šių apsauginių priemonių, kad jūsų poilsis būtų visavertis, o savijauta ir nuotaika – puiki! Juk taip paprasta būti ir stilinga, ir sveika.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*