Nenustok švytėti: dažniausios odos problemos

Oda – ne tik didžiausią mūsų kūno dalį užimantis organas. Tai ir jaunystės indikatorius, kurį turime nuolatos puoselėti tam, kad ilgai išliktume gražios. Artėjant šilčiausiam metų laikui, kai saulė kviečia atidengti vis daugiau nuogo kūno, turime švytėti ne tik viduje, bet ir išorėje. Jeigu susidūrėte su rimtesnėmis odos problemomis, dieniniu kremuku ar tona pudros vargiai jas beišspręsite. Tad pats metas stoti į rimtą kovą!

parengė Gražvilė Lukoševičiūtė

Yra saujelė laimingųjų, kurių oda – it iš pieno plaukusi. Kitos mirtingosios vienu ar kitu gyvenimo laikotarpiu susiduria su nemaloniais odos pasikeitimais. Pagrindinius jų ir aptarkime.

Spuogai. Deja, tai ne tik paauglių problema, todėl viską nurašyti hormonams ne visada pavyksta. Dinamiškas gyvenimo tempas turi daug kitų blogybių. Viena jų – nevisavertė mityba. Taip taip, čia tie atvejai, kai ryte sušlamšti spurgą, užsigerdama 3 šaukšteliais cukraus saldinta kava su pienu, pietums į skrandį įsimeti kokį sūrainio kompleksą, o vakare kepi karštus sumuštinius su daktariška dešra. Gerai, šiek tiek perdedu, bet kiekviena turbūt įtariate, koks maistas itin teršia mūsų organizmą. Į savo kasdienį racioną įtraukusios daugiau vaisių, uogų, daržovių, kruopų ir vandens, netrukus pastebėsite ženklų odos būklės pagerėjimą.

skin-care

Itin dažnai su spuogais susiduria merginos, turinčios riebią odą. Jai reikalinga ypatinga ir kur kas kruopštesnė priežiūra. Tavo vonios lentynėlėje turėtų atsirasti prausikliai, šveitikliai, kaukės ir kremai, skirti būtent riebaluotis linkusiai odai.

Randai, pigmentinės dėmės. Odos nelygumais, neretai atsirandančiais po sunkesnių odos ligų (pavyzdžiui, aknės), saulės vonių (nevienoda odos spalva) ar staigių figūros pokyčių (strijos), taip pat reikėtų pasirūpinti. Šiuo metu atsiranda vis daugiau pagalbinių priemonių šiai problemai spręsti.

Bene efektyviausia jų – specialus kosmetinis aliejus„Bio-Oil“. Reguliariai jį naudojant pagerėja randų, strijų ar nevienodos spalvos odos išvaizda. Drėkinančios savybės padeda kovoti ir su odos išsausėjimu, neleidžia jai vysti ir senti. Daugybę apdovanojimų įvairiose šalyse pelnęs „Bio-Oil“ – lygios ir švelnios odos garantas.

BIO OIL

Raukšlės. „Kokios dar raukšlės? Aš dar jauna“, – greičiausiai nustebsi. Taip, 25-erių mergina, dar tikrai ne pagyvenusi moteris, tačiau būtent šis amžius yra riba, nuo kurios oda ima senti. Tad imtis profilaktinių priemonių niekada nebus per anksti.

skin-care-tipsloreal-skin-care-productsskin-care-products-for-oily-skinskin-care-products-online-01

Paskutiniu metu ypač populiarėja veido joga. Treniruodama veide esančius raumenis,  išjudinsi tas vietas, kuriose itin mėgsta „įsikurti“ mimikos raukšlelės, pagerinsi kraujotaką ir galėsi džiaugtis lygia bei stangria oda dar ilgus metus. Nemažai veido jogos pratimų rasi populiariajame www.youtube.com.

Sveikas maistas, tinkama kosmetika, keletas minučių sau kasdien, mažiau streso ir daugiau geros nuotaikos – štai ko reikia tavo odai, kad galėtum spinduliuoti jaunyste ir grožiu, nesvarbu kokio amžiaus bebūtum.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*