Akys – sielos veidrodis: kerinčio žvilgsnio paslaptys

Apsiblausęs žvilgsnis neretai signalizuoja – pamiršau, kaip reikia džiaugtis gyvenimu… Taip jau nutinka, bet ne visus šylantis oras ir atgimstanti gamta veikia teigiamai – dažną iš mūsų užklumpa vadinamoji „pavasarinė depresija“ (kurgi neužklups, kai žiemos nualinti plaukai styro į šalis kaip klouno Traškio iš „Simpsonų“, o nusivilkus storą megztinį ištinka šokas, nes tavo pilvas – jau kone atskira Respublika).

parengė Gražvilė Lukoševičiūtė

Be panikos! Viskas pataisoma: nušiurusius plaukus visada su džiugesiu sutvarkys geras kirpėjas ir efektyvios naminės kaukės , pūpsantį pilvuką – prasidėjęs bėgiojimo lauke sezonas. Na, o žavingam žvilgsniui tereikia keleto gudrybių, kurios privers patikėti – aš nuostabi, o gyvenimas gražus!

Tam, kad akys, liaudiškai tariant, „žibėtų“, be vidinės ugnelės, žinoma, svarbūs dar trys esminiai momentai: tvarkingi antakiai, išpuoselėtos blakstienos ir tinkamai parinktas akių makiažas.

 

Antakiai. Nors antakių mados per pastaruosiuos metus keitėsi nuo siaurų iki storų, vešlių, tvarkingumas lieka esmine taisykle antakių priežiūroje. Taip, taip, pažiūrėjus į šiandienos top modelius, ne vienai kiltų abejonių, ar jos apskritai žino, kaip atrodo pincetas, tačiau reikia prisiminti – tai aukštoji mada, kurios nereikėtų painioti su kasdieniu gyvenimu.

4494ea9b4a2609bf6c5c2a6f08786547

Svarbiausia, kad antakiai būtų gražios formos, derančios prie tavo veido kontūrų, o spalva derėtų su plaukų. Jeigu pritingi kasdien juos ryškinti šešėliais, gali dažyti specialiai antakiams skirtais dažais. Tik nepersistenk – juk nenori atrodyti taip, lyg antakius būtum patikėjusi keturmetei dukterėčiai, kuri juos „padailino“ juodu flomasteriu.

Blakstienos: Ilgos ir tankios blakstienos – ne vienos merginos siekiamybė. Nepakeičiama priemonė, padėsianti jas puoselėti – močiučių ir mamų patikrintas ir garsiai išgirtas ricinos aliejus. Juo gali tepti blakstienas prieš miegą. Tik stenkis aliejaus nepadauginti, kad nesukeltų akių paburkimo. Kitaip ryte teks galvoti, ne kaip pasidažyti, o kaip atvirsti į žmogų.

1d8c379f13032ec99b3276f1ffe31a90

Dauguma moterų sunkiai įsivaizduotų savo kasdienybę be blakstienų tušo. Tačiau svarbu pasirinkti tokią priemonę, kuri neapsunkintų ir nesulipintų blakstienų. Mėgstančioms iššūkius DEBORAH MILANO šiam pavasariui siūlo kai ką tikrai išskirtinio – tai ilgai išliekantis 24Ore Absolute Volume blakstienų tušas. Jis suteikia blakstienoms apimties, nepakartojamą dirbtinių blakstienų efektą, sukuria dramatiškumo įspūdį. Žalia, mėlyna, ruda – siekiančioms užmiršti „pilkos pelytės“ įvaizdį. Vos vienas lengvas potepis ir hipnotizuojantis žvilgsnis – tavo vizitinė kortelė.

70070125-6-24ore-absolute-volume

Akių makiažas. Dieną – šviesus ir lengvas, vakare – ryškus ir efektingas. Tinkamai parinkti akių dažai gali padaryti tikrus stebuklus – optiškai padidinti akis, sukuriant romantiškai jaunatvišką įvaizdį, arba sumažinti, siekiant „katės“ žvilgsnio, kuris taip užburia ir vilioja.

a758e9284f869336691edfeb09fa8b74

Renkantis šešėlius, labai svarbu jų atspalvį derinti prie akių spalvos. Žinia, kas tinka rudakėms (o šios išties laimingosios – joms tinka beveik visos spalvos), gali netikti mėlynakėms. Pastarosioms siūloma dažytis rausvų, rusvų, rudų, persikinių, mėlynų atspalvių šešėliais.

Nesvarbu, ar ruošiesi 8 valandas praleisti darbe ir skubi į vakarėlį, kuris truks ligi paryčių. Visos norime vieno – kad akių šešėliai kuo ilgiau atrodytų gaiviai, „nenuplaukdami“ ir nepaversdami tavęs, švelniai tariant, pandos seserimi.

Būtent tokie yra MANHATTAN 3D EFFECT dvispalviai akių šešėliai – ypač švelnios tekstūros, neapsunkinantys akių, tačiau išliekantys išties ilgai. Įvairus atspalvių asortimentas padės išsirinkti geriausiai prie akių spalvos derančius šešėlius tiek dieniniam, tiek vakariniam makiažui.

Manhattan-3D-Effect-Eyeshadow-5

Taigi galbūt ne visada esame linksmos, patenkintos, džiugiai nusiteikusios ir energingos – tokia jau ta moterų dalia. Tačiau jeigu dirbtinė šypsena sugeba apgauti organizmą, kad šis gamintų laimės hormoną, ilgainiui iš tikrųjų pakeliantį nuotaiką, kodėl negalime priversti „akių žibėti“ sukurdamos kerinčio žvilgsnio efektą pačios. Kas ten žino, gal tavo išryškintos akys užburs tą, dėl kurio jose įsižiebs ta tikroji kibirkštėlė.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*