5 įdomūs faktai apie tavo blakstienas

1. Blakstienos apsaugo tavo akis.

Kaip ir antakiai, blakstienos apsaugo akis nuo purvo, prakaito, vandens ir kitų pašalinių aplinkos veiksnių. Gaila, kad kartais pačios blakstienos tampa akių dirgikliu!

2. Jos krenta kasdien!

Pasirodo, kiekvieną diena mažiausiai 3-4 blakstienos iškrenta savaime. Taigi jų augimo ciklas sudaro maždaug tris mėnesius. Būtent todėl blakstienos negali užaugti itin ilgos.

a85a70b111c665c0ebdadf0fbe8ea1d7

3. Tavo apatinės ir viršutinės blakstienos labai skiriasi!

Plaukeliai ant viršutinio voko yra žymiai tankesni, nei apatinio. Tiesą sakant, viršutinės blakstienos turi maždaug 200-300 plaukelių, kai apatinės tik apie 100.

4. Ilgiausia užregistruota pasaulio blakstiena buvo 6,99 cm ilgio.

Norit tikėkite, norit ne, bet rekordas priklauso vaikinui! Palyginimui, vidutinės blakstienos ilgis yra maždaug 10 mm.

5. Blakstienas dažėme jau prie mūsų erą.

Blakstienų dažymo reikmenys naudoti jau Senovės Egipte. Žinoma modernus tušas buvo sukurtas tik 1913 m., o masiškai išpopuliarėjo dar vėliau. Šiandieną galime džiaugtis tokiomis profesionaliomis priemonėmis kaip tarkime naujasis Manhattan Supreme Lash. Šio tušo naujas ypatingai tikslus šepetėlis, šimtais smailių, lanksčių šerelių lengvai paskirsto priemonę, praturtintą argano aliejumi, ant blakstienų, atskirdamas jas nuo šaknų iki galiukų, suteikdamas joms tolygios apimties neperkraudamas jų. Verta išbandyti!

Manhattan-Augen-Supreme-Lash-Mascara-47566_2

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*