Dešimt vandeniui atsparių makiažo idėjų vasarai

Vasarą itin svarbu pasidažyti taip, kad po kelių valandų makiažas nebūtų ištirpęs saulės kaitroje. Štai kelios ilgai išliekančio makiažo gudrybės.

Nepamiršk makiažo bazės 

Dažna iš mūsų praleidžia šį etapą. Nederėtų! Tinkama makiažo bazė (“praimeris”) yra ilgalaikio makiažo paslaptis. Tepk ją ant kremu sudrėkintos odos. Užteks vos žirnio dydžio priemonės, tik svarbu, kad sudėtyje nebūtų aliejų. Galiausiais padenkite veidą įprasta skysta pudra.

MAŽIAU YRA DAUGIAU

Pagalvok apie makiažo pagrindą iš šios pusės – kuo mažiau jo tepsi, tuo mažiau jo nutekės karštą vasaros dieną. Todėl idealiausia pagrindą tepti drėgna kempinėle, kuri paskirstys priemonę labai lygiai ir nepaliks kaukės efekto. Užteks vos kelių lašų makiažo pagrindo, tik svarbu leisti jam pilnai nudžiūti prieš tepant kitas priemones.

MASKUOKLIS – kreminis ir pigmentuotas

Pernelyg lengvas ir skystas maskuoklis karštą dieną greitai dings nuo jūsų veido ir atskleis šitaip slėptus spuogelius ar dėmėles. Vasarą rinkis labiau pigmentuotą kretimį maskuoklį. Bevardžių pirštu užtepk jo ant patamsėjusių paakių, o smulkiems paraudimas slėpti naudok mažą teptuką. Galiausiai pirštais sukamaisiais judesiais sulygink spalvą.

RINKIS KREMINIUS ŠEŠĖLIUS

Birūs šešėliai gali greitai susimaišyti su prakaitu ir subėgti į raukšleles. Kreminiai šešėliai rečiau krečia tokias kiaulystes (be to, dailiai žvilga saulėje).

Skysta kontūro priemonė išliks ilgiau

Taip, tai reikalauja praktikos… Bet kai įgusi, skysta kontūro priemonė atrodys nepalyginamai geresnė už akių pieštuką, kuris šitaip greitai nusitrina, net jei ant pakuotės ir šviečia užrašas “atsparus vandeniui”.

NELEISK NUTEKĖTI TUŠUI

Vandeniui atsparus tušas neabejotinai yra priemonė Nr. 1 vasarai. Jis atlaikys viską – aktyvią darbo dieną, sportą, baseiną ir pasisėdejimą bare.

Rinkis kreminius skaistalus

Kaip ir birūs akių šešėliai, pudros pavidalo skaistalai nedraugauja su prakaitu. Užuot nuolait taisiusi makiažą, geriau iškat rinkis kreminius skaistalus, kuriuos sukamaisiais judesiais tepk ant skruostikaulių ir paskirstyk, kad neliktų ryškių lijijų.

Ieškok lūpų balzamo su spalva

Lūpų blizgesys lyg ir tiktų vasarai – jis lengvas ir taip dailiai žvilga prieš saulę. Bet… jis greitai nugėga ir pasirado lipnus. Šiuo atveju puikiai tiks spalvoti lūpų balzamai. Vaško pagrindu pagaminta priemonę patikimai laikysis ant lūpų ir suteiks jos gaivią spalvą. Puikiai tiks Deborah Hydra Color drėkinantis lūpų balzamas su spalva.

8855600660510

Sustabdyk blizgesį

Kad sumažintum riebalų perteklių, paimk didelį makiažo šepetėlį, šiek tiek permatomos birios pudros, ir perbrauk ja per T-zoną. Svarbu nepadauginti pudros, nors ji ir permatoma. Mums labai patinka Make Up For Ever HD Microfinish Powder – joje nėra talko, o matinis efektas suteikiamas nesausinant odos

1343908534_make-up-for-ever-hd-microfinish-pow.

Servetėlės pataisys makiažą

Užuot tepusi dar ir dar vieną sluoksnį pudros, kad išlaikytum odą matinę, geriau rinkis riebalus sugeriančias servetėles. Pajutusi, kad makiažas jau nebe šviežias ir oda pradėjo blizgėti, prispausk servetėlę prie veido – ji sugers perteklinius odos riebalus, ir vėl atrodysi gaiviai.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*