Kaip išsirinkti idealų makiažo pagrindo atspalvį?

foundationTikriausiai dažna iš mūsų nėra visiškai patenkinta savo naudojamu makiažo pagrindu. Rasti idealią priemonę tikrai nėra paprasta. Darydamos makiažą profesionalios visažistės dažnai maišo net iki aštuonių skirtingų atspalvių ir tekstūrų – nejaugi ir mums reikia turėti tiek priemonių, jei norime, kad oda atrodytų tobulai?

Statistika rodo, kad net pusė moterų vargsta ieškodamos tinkamiausio atspalvio. Tai sunku ne tik dėl to, kad pasirinkimas parduotuvėse yra gausus, bet ir todėl, kad mūsų odos atspalvis per metus pasikeičia bent keletą kartų.

  • Pirmiausia, specialistai pataria į kosmetikos parduotuvę keliauti be makiažo- tik taip galėsite gerai pritaikyti priemonės spalvą. Tuomet paieškokite savo odos atspalvyje gelsvų arba rausvų pustonių. Tai sunku padaryti tiesiog žiūrint į veidrodį, tad čia pasitarnaus baltas popieriaus lapas. Pridėkite jį prie veido – balta spalva išryškins odos pustonius. Kodėl viso to reikia? Ogi todėl, kad makiažo pagrindai visada gaminami geltonų arba rausvų tonų pagrindų, tad savo odos atspalvio žinojimas- jau didelis žingsnis idealios priemonės link.
  • Parduotuvėje išbandydamos skirtingas priemones, pirmiausia tepkite jas ne ant veido ar kaklo, bet ant krūtinės. Jei matote, kad spalva atitinka, išmėginkite ją ant kaktos ar skruostų. Ir net jei veidrodyje atrodo, kad atspalvis puikiai tinka, išeikite į dienos šviesą – parduotuvių apšvietimas gali suklaidinti.
  • Net jei viskas ir dienos šviesoje atrodo gerai – neskubėkite. Leiskite spalvai įsigerti. Reaguojant su oru, priemonės atspalvis gali šiek tiek pasikeisti. Jei ir po dešimties minučių spalva atrodo puikiai – vadinasi, pagaliau radote savo idealųjį makiažo pagrindą!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*