Vešlių ir žvilgančių plaukų paslaptys

4c7da7e000b46cc96ec4c464386c4903Bėgant metams visų mūsų plaukai keičiasi, tad svarbu naudoti tinkamus produktus ir priemones, kad išlaikytume juos jaunus kaip įmanoma ilgiau. Juk vešlūs ir žvilgantys plaukai nuo seno įvardijami kaip vienas moteriškumo simbolių.

Kas lemia plaukų senėjimą ir kaip to išvengti?

Specialistai skiria septynis plaukų senėjimo požymius: žilumas, sausumas, neatsparumas aplinkos veiksniams, išsišakoję galiukai, plonėjimas, apimties mažėjimas ir žvilgesio praradimas. Plonėjimas yra vienas nemaloniausių požymių – paties plauko diametro mažėjimas sudaro įspūdį, kad turite mažiau plaukų. Negana to, plonesnis plaukas tampa neatsparus išorės veiksniams.

Koks kirpimas tinkamiausias?

Visų pirma, kirpimas turi derėti prie žmogaus veido bruožų ir galvos formos. Ne mažiau svarbu atsižvelgti ir į plauko struktūrą bei paklusnumą. Dažnai manoma, kad senstant plaukus būtina trumpinti. Tai ne visai tiesa. Nusikirpus trumpai, išryškinamas veido putlumas, o tai vizualiai prideda keletą metų. Nebijokite nešioti ilgų plaukų šukuosenas – tinkamai modeliuojant, jos “įrėmins” veidą ir net padės paslėpti keletą raukšlių.

Kada geriausia pradėti investuoti į senėjimą stabdančius produktus?

Ekspertai sutinka, kad kiekvienas organizmas yra individualus, tad geriausia yra tiesiog stebėti savo plaukus, ir pradėti naudoti atitinkamas priemones vos pastebėjus plaukų pakitimus.

Ar žilumas – nieko baisaus?

Žilimo pradžia dažniausiai yra nulemta genetiškai, tad išvengti to nepavyks. Jei esate nepatenkinta pilkėjančiais plaukais, ypač jei žilimas prasidėjo sąlyginai jauname amžiuje, plaukų dažai yra puiki išeitis – jie tikrai gali daryti stebuklus. Rekomenduotina rinktis atspalvį, kuris artimiausias jūsų natūraliai plaukų spalvai. Nedera pamiršti, kad žilumas- tai ne tik spalvos pokytis. Tai požymis, kad turite plaukams skirti dar daugiau dėmesio.

Kokie yra geriausi patarimai senėjančių plaukų priežiūrai?blow-dry-hair

Bent kartą per savaitę skirkite laiko palepinti plaukus drėkinamąja kauke. Ji sušvelnins plaukus, grąžins jiems blizgesį.

Kaip modeliuoti plaukus?

Plaukams senstant mažėja jų elastingumas, ir tampa sunkiau juos modeliuoti. Geriausia priemonė tokio tipo plaukams – purumo suteikiančios putos. Jos suteiks plaukams taip reikalingos apimties ir užtikrins, kad kievienas plaukas yra savo vietoje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*