Kosmetologė pataria: ruduo – pats geriausias metas pasirūpinti veido oda

1167436-bigthumbnailKad ir kaip bebūtų liūdna, vasara prabėgo, atkeliavo ruduo, o kartu su juo šaltis, vėjas ir, žinoma, šildymo sezonas. Turbūt pastebėjote, kad pleškant radiatoriams, sausėja ne tik oras, bet ir mūsų oda. “East Island SPA” centro kosmetologė Irena Kraujalienė tikina, kad ruduo yra pats tinkamiausias metas imtis grožio procedūrų.

Kodėl būtent rudenį siūlote aktyviai rūpintis savo oda?

Nuo rugsėjo mėnesio ypatingai tinka visos procedūros, kuriose naudojamos vaisinės rūgštys, nes baigiasi saulėtas periodas. Po buvimo aktyvioje saulėje, atsiranda begalės odos problemų, tad prasidėjus rudeniui, būtina pasirūpinti savo oda. Vaisinės rūgštys, procedūros su vitaminu C labai naudingos. Šiuo metu dirbame su labai gera Skeyndor bei Pearl kosmetika, kuri padeda atstatyti odos būklę.Spa Resort

Ką naudingo odai suteikia vaisinės rūgštys?

Vaisinės rūgštys eksfoliuoja odą, ją valo, atsluoksniuoja, pilinguoja ir paruošia odą kitų produktų įsisavinimui. Vaisių rūgštys taip pat skaistina veido odą, ją atnaujina, regenruoja. Iš esmės vaisinės rūgštys skatina ląstelių atsinaujinimą.

Netrukus prasidės šildymo sezonas. Ar tai turi pakeisti mūsų rūpinimąsi oda?

Gorgeous woman applying cream to her perfectly toned skin  - CopyspaceTaip, būtina suaktyvinti odos drėkinimą. Drėkinimui tinka vitaminas C, kolageninės procedūros, taip pat turim be galo puikias kamieninių ląstelių procedūras, kurios vėlgi po odos atsinaujinimo labai tinka. Tai paskatina kamieninių odos lastelių regeneraciją. Tačiau esant minusinei temperatūrai mes nebegalime daryti rūgštinių pilingų, kadangi tiek karštis, tiek šaltis mūsų odą labai veikia, sausina ir sendina. Tuo pačiu mes netenkame ir drėgmės. Taigi jei lauke minusinė temperatūra, o mes dar užsidėsime pilingą, oda taps plonesnė ir šaltis labai paveiks. Gali atsirasti raudonų dėmių, išryškės kapiliarai, išsausės oda ir t.t. Žinoma, nereikia pamiršti maitinamųjų procedūrų, nes akcentuoti tik drėkinimą negalima.

Ne kartą teko girdėti, kad lauke atšąlus iki negiamos temperatūros, odos drėkinti nebegalima. Ar tai mitas, ar tiesa?

Visuomet reikia sekti sezoniškumą ir lauko temperatūrą bei pagal tai rinktis procedūras ir kremus. Jeigu lauke vėsu, galima naudoti drėkinamuosius kremus tiek ryte, tiek vakare, bet jeigu lauke didžiulis šaltis – patartina rinktis matinamąjį kremą. Esant minusinei temperatūrai drėkinimasis kremas tinka nebent vakare, kai nebereikia eiti į lauką.

Ką patartumėt moterims, kurios odą drėkina buitinėmis sąlygomis, t.y. savo pačių pasigamintomis kaukėmis bei kremais?

Mano nuomone, maisto produktus reikia dėti į burną, o ne ant odos, todėl iš maisto 4eb35230b6b157ccc130110c3e3737a1gaminti visokias namines kaukes nesiūlau. Kai kurios moterys pamėgo namuose naudoti aliejus: sezamo, kokoso, argano ir kitokius. Tačiau jie užkemša poras ir dažnai po tokių naminių procedūrų moterys keliauja tiesiai į mano kabinetą. Tokias buitines procedūras galima pabandyti retkarčiais: po pirties, po maudynių, tačiau negalima taip žaisti kasdien. Odos priežiūra reikalauja daug žinių, todėl būtina stebėti kaip oda reaguoja į įvairius kremus ar aliejus.

Dar vienas paplitęs mitas, jog riebios odos savinininkėms nepatartina naudoti drėkinamųjų kremų. Ar tai tiesa?

Riebią odą kaip tik būtina drėkinti, tačiau daugelis mano, kad jei oda riebaluojasi, išdygsta spuogeliai, odą reikia sausinti. Tai yra didžiausia bėda, kad žmonės taip galvoja. Riebią odą būtina švelniai valyti jokiu būdu nenaudojant spirintinių valiklių ar šiurkščių šveitiklių. Riebiai odai ypač naudingos procedūros su rūgštimis ir vitaminu C, nes pastarieji aktyvuoja odą, joje vyksta procesai ir oda pradeda valytis pati. Tuomet drėkinimas būtinas. Juk vakare nuplauname odą, paliekame ją švarią ir naktį mūsų oda išstumia dar daugiau riebalo, kad jai būtų komfortiška, kad netemptų odos, nesijaustų sausumo. O ryte atsikeliame ir oda blizga. Tad geriau ją drėkinti neriebiu kremu, nei laukti kol susiriebaluos pati.

dehydrationO ką gali padaryti pačios moterys, kad užkirštų kelią nemalonioms šildymo sezono pasekmės mūsų odai?

Radiatoriai, kondicionieriai labai išsausina orą, o tuo pačiu ir mūsų odą. Todėl reikia gerti daug skysčių ir jokiu būdų patalpose nekaitinti radiatorių iki maksimumo. Reikia jausti saiką ir geriau daugiau apsirengti, negu sėdėti perdžiūvusiame ore, tuo labiau jeigu lauke minusinė temperatūra. Beje, minėjau, kad būtina vartoti daug skysčių, nes kūną būtina drėkinti iš vidaus. Deja, to lietuviai dar neišmoko.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*