Saulė ir spuogeliai – siaubingas derinys

how-to-remove-acne-scars1Jei jūs priklausote tiems 85-iems procentams populiacijos, tuomet puikiai žinote, koks bjaurus reikalas yra spuogai. Spuogai, arba aknė, yra dažniausia odos problema pasaulyje, vien amerikoje paliečianti 40-50 milijonų žmonių. Šie žmonės išleidžia nesuskaičiuojamas pinigų sumas įvairioms kosmetinėms ir gydomosioms priemonėms. Jos padeda ne visada, tad natūralu, kad žmonės ryžtasi bet kam, kad tik atsikratytų įkyrių spuogelių.

Sklando gajus mitas, kad saulės spinduliai padeda nuo aknės. Tačiau tiesa yra ta, kad saulė labai sausina odą. Iš pradžių tai veikia, nes spuogai tarsi „išdžiovinami“, tačiau saulės sukeltas odos sausumas tik dar labiau paskatina riebalų gamybą ir porų užsikimšimą, o tai – tiesus kelias į spuogus. Taip, saulė gal ir paslepia odos trūkumus, o įdegusi oda atrodo sveika ir spindinti, tačiau šis poveikis yra labai trumpalaikis ir žalingas.

Ypač pavojinga mėgautis saulės spinduliais, jei naudojate odos priemones su rūgštimis ar įvairiais chemikalais, nes odos reakcija gali būti neprognozuojama. Po tokių procedūrų oda gali sudirgti, gali atsirasti pigmentinių dėmių, odos sustorėjimų, hiperpigmentacijos ir kt.

Tad labai svarbu naudoti tinkamas priemones nuo saulės ir nepiktnaudžiauti ja – teigiamos įtakos aknės gydymui ji tikrai neturi. Deja, spuogelių problemą teks gydyti iš pagrindų. Svarbiausia tinkamai susireguliuoti mitybą, nes visa tai ką valgome, atsispindi odoje. Dermatologai pirmiausia pataria vengti bulvių traškučių, kečupo, rūkytų mėsos produktų ir alkoholio. Į alergiją linkusiems žmonėms spuogelius gali sukelti pieno produkyai, šokoladas ar net vaisiai.

Matt%20Touch%20Cleansing%201_2286_0[1] (2)

Taip pat privalu odą prižiūrėti kosmetinėmis priemonėmis. Veidą reikia plauti bent du kartus per dieną, o kartą per savaitę ją nušveisti švelniu odos šveitikliu. Vasarą aknės kankinamą odą gelbėja poras sutraukiantis losjonas. Reikia nepamiršti, kad riebią odą būtina drėkinti neriebiu kremu. Ypač po intensyvaus gydymo priemonėmis nuo spuogų,kuriose dažniausiai būna odą sausinančio salicilio ir kitų dezinfekuojančių medžiagų. Norinčioms susidoroti su itin sunkiai įveikiama akne siūlome išbandyti LUMENE liniją Matt Touch, kurioje rasite riebiai ir mišriai odai tinkantį losjoną, prausiklį, kremą ir šveitiklį. Matt Touch priemonių sudėtyje yra beržo cukraus, kuris pašalina nešvarumus, riebalų perteklių, neleidžia formuotis spuogams ir inkštirams. Oda tampa švari, matinė ir gaivi. Produktai yra 96,6% natūralus ir be parabenų.

f201842865c6cd720e310a7f8aafa20e__88190_original_z1_1351594827__1600x1500_2Itin jauno amžiaus skaitytojoms rekomenduojame išbandyti Manhattan Clearface liniją spuogelių kankinamai odai. Šios priemonės valo odą, pašalina nešvarumus ir makiažą. Kovoja su spuogais ir apsaugo nuo naujų atsiradimo.

Tik kruopšti ir kasdieninė odos priežiūra padės sureguliuoti riebalų išsiskyrimą bei atsikratyti erzinančių odos nelygumų. Tad pirmiausia pradėkite nuo mitybos raciono sureguliavimo, kruopštaus veido valymo ir drėkinimo. Stebuklų čia nėra, tad ir saulės spinduliai problemos neišspręs, o tik dar labiau ją pagilins.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*