Deginkis saugiai: penki išsklaidyti mitai

1111b638623e85ff819b2e8eb938c066Vasara jau prasidėjo ir saulės aktyvumas dabar pačiame įkarštyje. Mums rūpi išsaugoti jūsų odą sveiką ir gražią. Statistika byloja, kad odos vėžys yra dažniausia vėžio rūšis Jungtinėse Valstijose – tai išties gąsdina! Apklausos rodo, kad neretai mes patys esame dėl to kalti – be jokios apsaugos einame į lauką ir be saiko mėgaujamės pavojingais saulės spinduliais. Tad atėjo metas sulaužyti penkis populiariausius mitus, susijusius su deginimusi.

Mitas Nr. 1: Mano oda tamsi, aš negaliu nudegti.

Netiesa! Vien dėl to, kad oda tamsesnė, dar nereiškia, kad ji negali nudegti saulėje. Žinoma, šviesesnę odą turintys žmonės nudega greičiau, bet VISŲ tipų oda gali nudegti. Dermatologai atskleidžia, kad tamsiaodžiai lygiai taip pat dažnai serga odos vėžiu.

Mitas Nr. 2: Aš deginuosi tik soliariume. Tai saugu.

Ir vėl netiesa! Įdegis yra įdegis, nesvarbu, ar įgytas vartantis prieš saulutę ar soliariumo kabinoje. Kiekvienas įdegis yra elementarus UV spindulių perdozavimas. Tad jei jūsų oda rusva – žala jau padaryta. Gal verta išmėginti dirbtinį įdegį? Teisingai naudojant savaiminio įdegio priemones, oda atrodo ne ką prasčiau nei po saulės vonių, o svarbiausia – lieka sveika.

Siūlome pabandyti KOLASTYNA purškiamą savaiminio įdegio losjoną. Patobulintos 111438_originalaktyvios sudedamosios dalys ir UVA / UVB apsauginiai filtrai užtikrina aukšto lygio odos apsaugą nuo saulės spindulių ir nudegimo. KOLASTENO KOMPLEKSAS – išskirtinis kolageno, elastino ir glikogeno junginys – pagerina odos aprūpinimą deguonimi, energiją ir metabolizmą ląstelėse. Vitaminai E, F ir H kovoja su laisvųjų radikalų susidarymu ir veiksmingai saugo odą nuo ankstyvo senėjimo. Dermatologiškai patikrintas.

Mitas Nr. 3: Aš esu apsirengusi, tad nenudegsiu.

Netiesa! Saulės spinduliai odą pasiekia net per drabužius, nebent dėvite tokius, kurie turi apsaugą nuo ultravioletinių spindulių (UPF). Tačiau kitu atveju jūsų oda nėra apsaugota. Taip pat svarbu nepamiršti ir kokybiškų saulės akinių bei skrybėlės.

suntanMitas Nr. 4: Lauke debesuota – apsauga nuo saulės nebūtina.

Vėlgi netiesa. Saulės spinduliai prasiskverbia net ir pro debesis, ir pasiekia žemės paviršių. Nepamirškite ir to, kad UV spindulius puikiai atspindi vanduo, sniegas, smėlis ir net asfaltas. Tad naudokite apsaugą nuo saulės visada!

Mitas Nr. 5: Kuo didesnis kremo SPF, tuo geresnė apsauga.

Šis mitas kiek painus. Visi žinome, kad SPF reiškia „saulės apsaugos faktorių“, ir kad reikia rinktis kremą, kurio SPF yra bent 15. Tad taip – kuo didesnis skaičius, tuo didesnė apsauga. Bet dauguma nežino, kad Amerikos Maisto ir Vaistų Administracija (FDA) paskelbė, kad kremų ženklinime įvyko daug pokyčių. Paaiškėjo, kad kremas su didesniu nei 50 SPF nesuteiks didesnės apsaugos. Ieškokite kremo, ant kurio etiketės būtų pažymėta „Broad Sprectrum“. Kad būtų dar aiškiau, siūlome pažiūrėti šį vaizdo įrašą:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cXbh1sz85-E]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*