Odos priežiūra: penki patarimai sveikai odai

beautifulskin-main_full1

Gera odos priežiūra yra labai svarbi norint išsaugoti jos spindesį ir jaunystę. Neturite laiko intensyviai odos priežiūrai? Pradėkite nuo šių penkių patarimų.

1-    Saugokite odą nuo saulės

Apsauga nuo saulės yra vienas svarbiausių dalykų. Piktnaudžiavimas saule gali ne tik paskatinti raukšlių ir pigmentinių dėmių atsiradimą, bet ir sukelti odos vėžį.

Kaip tinkamai saugotis?

-       Naudokite kremą nuo saulės.

Rinkitės tokį, kurio SPF siekia bent 15. Būdamos lauke, atnaujinkite kremo sluoksnį kas porą valandų arba dar dažniau, jei megaujatės maudynėmis arba sportuojate ir prakaituojate.

-       Ieškokite pavėsio

Venkite saulės nuo 10 valandos ryto iki 4-tos popiet- tuomet saulės spinduliai būna intensyviausi ir žalingiausi.

-       Dėvėkite tinkamus drabužius

Rinkitės natūralaus audinio palaidines ilgomis rankovėmis, ilgas kelnes ir plačiabryles skrybėles. Parduotuvėse galima rasti net skalbimo priemonių, kurios padaro rūbus atsparesnius saulei.

2-    Nerūkykite

Rūkymas jūsų odą padaro blankią ir papilkėjusią, taip pat skatina raukšlių atsiradimą. Negana to, rūkydamos jūs kenkiate kraujo cirkuliacijai odoje, tad į ją sunkiau patenka deguonis ir kitos odai būtinos medžiagos ir elementai. Mažėja ir odos elastingumas, nes cigaretės dūmas daro neigiamą įtaką kolageno gamybai. Meskite šį bjaurų įprotį dabar pat! Oda jums padėkos.

3-    Būkite švelnios savo odai

Kasdienis odos valymas, šveitimas ar skutimas ją labai dirgina.

-       Sutrumpinkite maudynių laiką.

Karštas vanduo ir ilgas prausimasis sausina odą. Prauskitės trumpiau ir stenkitės naudoti drungną vandenį.

-       Venkite intensyvių muilų

49620

Stipraus poveikio muilas taip pat gali prisidėti prie odos sausėjimo. Rinkitės švelnesnius prausiklius su drėkinamosiomis medžiagomis. Išbandykite prausiklį Lumene Basic Blue už ypač draugišką kainą.Tai idealus variantas visiems odos tipams. Jo sudėtyje yra raminančio, drėkinančio odą rugiagėlių ekstrakto. Be parabenų. Tinka visiems odos tipams. Po to reikėtų naudoti ir šios linijos toniką.

-       Skuskitės atsargiai

Būtinai naudokite švarų naują skustuvą ir odą drėkinančias skutimosi putas.

-       Šluostykitės švelniai

Per stipriai nebrūžinkite odos rankšluosčiu. Užteks švelniai patapšnoti ją- šitaip oda išsaugos daugiau drėgmės.

-       Drėkinkite odą

Jei oda sausa, naudokite savo tipui skirtą drėkiklį. Kasdieniam naudojimui rinkitės drėkiklį su SPF.

4-    Sureguliuokite mitybą

Taisyklinga dieta iškart atsispindės jūsų odos būklėje. Valgykite daug vaisių, daržovių, grūdų produktų ir baltymingo maisto. Kai kurie specialistai tvirtina, kad sumažinus gyvulinių riebalų ir įtraukus į valgiaraštį daugiau vitamino C turinčių produktų galima net atsikratyti įkyrių spuogų.

beautifulskin

5-    Stenkitės vengti streso

Stresas kenkia visam organizmui, taip pat ir odai. Jis gali paskatinti bėrimus, spuogų atsiradimą, odos sausumą. Stenkitės suvaldyti stresą- kad ir kaip būtų sunku, neužsibrėžkite nerealistiškų tikslų ir skirkite laiko savo pomėgiams. Rezultatus pamatyti netruksite.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*