8 veido priežiūros įpročiai, kurie tikrai suerzintų jūsų kosmetologą

kosme

Net jei manote, kad jūsų veido priežiūros įpročiai yra idealūs, tikėtina, kad visvien darote kažką, kas pašiurpintų specialistus.

Dauguma iš mūsų esame kažkurios srities ekspertės. Ir kai matome, kad kiti daro apmaudžias klaidas srityje, kurią jūs taip gerai išmanote, tai nori nenori ima erzinti. Veido priežiūros specialistai tikrai žino, ką tai reiškia. Jie kasdien susiduria su klientų daromomis klaidomis ir jų pasekmėmis. Blogi produktai, pasenę patarimai, tingėjimas – visa tai tikrai nepagerina odos būklės ir priverčia mus atverti kosmetologo kabineto duris.

Tačiau kosmetologai mažai tepadės, jei jūsų veido priežiūros įpročiai ya neteisingi. „Tai tas pats, kas po alinančios treniruotės prisivalgyti „makdonalde“, sako Annet King, Tarptautinio Dermatologijos instituto vadovė. „Visos įdėtos pastangos nueis šuniui ant uodegos.“

Kad palengvintumėme specialistų darbą, pabandėme išsiaiškinti – kokie gi yra tie veido priežiūros įpročiai, kurių reikėtų tučtuojau atsikratyti?

Nuodėmė Nr. 1

Per šiurkštus odos šveitimas

„Kai žmonės pernelyg agresyviai elgiasi su savo oda, per dažnai ir per stipriai ją šveičia, ji tampa jautri“, sako Zdenka Sutton, Los Andželo „Le Posh Salon“ kosmetologė.

Ypač odai nepatinka per stiprus šveitimas šveitikliu, kuriame yra smulkintų riešutų kevalų. Šios dalelės gali net sukelti mikro įbrėžimų ir atverti kelią odos infekcijai, sako Kate Somerville, „Kate Somerville klinikos“ Los Andžele įkūrėja.

Z. Sutton pataria, kad geriausia naudoti švelnų šveitiklį ir būtinai po procedūros naudoti drėkiklį.

lumene-arctic-aqua-24h-deep-hydration-moisturizer

Galite rinktis Lumene Arctic Aqua drėkinamąjį kremą normaliai ir sausai odai arba mišriai ir riebiai odai. Šis gaivus drėkinamasis kremas iš karto drėkina odą ir apsaugo ją nuo drėgmės praradimo.

Nuodėmė Nr. 2

Eksperimentavimas prieš svarbų renginį

“Net nebandykite to”, sako Somerville. Net jei nauja priemonė atrodo labai saugi, eksperimentavimas prieš svarbų renginį visvien gali sukelti alergiją, veido raudonį, spuogus ar net dar baisiau. Jos patarimas: išbandykite naują produktą bent kelios savaitės prieš svarbią dieną. Jei kils alergija, turėsite užtektinai laiko ją nuraminti. Ir atsiminkite – net jei gulite kosmetologo kabinete svarbios datos išvakarėse, nepasiduokite įkalbinėjimams išbandyti tą „naują veiksmingą procedūrą“. Pasekmės gali būti liūdnos.

Nuodėmė Nr. 3

Numesti produktą vos kartą jį panaudojus

Žinoma, yra tokių produktų, apie kuriuos galime spręsti vos kartą pabandžiusios – lūpų dažai, šešėliai, plaukų lakas ir pan. Bet veido priežiūros priemonių poveikio taip greitai nepajusime. Juk odos ląstelės atsinaujina maždaug kartą per mėnesį, tad reikia laiko, kol kremas ar losjonas pradės veikti. Norint optimalių rezultatų, priemones reikia naudoti bent šešias-aštuonias savaites.

Nuodėmė Nr. 4

Naudoti senus produktus

Įprotis, priešingas ankstesniam. Kai kurios iš mūsų įpranta naudoti tą patį produktą ilgiau, nei derėtų. Galiojimo data ant produkto yra nurodyta ne be reikalo. Atėjus laikui be gailesčio meskite priemonę į šiukšlių dėžę. Kai kurie produktai nebenaudojami tampa net anksčiau nei oficiali jų galiojimo data. Emulsikliai, geliai – tik pora pavyzdžių.

Vis dar neįtikinome? “Jūs laikote produktus šiltose, garų pilnose voniose – juk tai tiesiog ideali terpė bakterijoms”, sako King. “Negana to, kasdien kremą liečiate pirštais ir paliekate jame dar daugiau bakterijų”. Taip, tai skamba gana šlykščiai, tad tikiuosi įtikinome išmesti savo “šimtą” metų naudojamą kremą, kol jis nepadarė jūsų odai akivaizdžios žalos.

Nuodėmė Nr. 5

Neteisingas spuogų spaudymas

Idealiame pasaulyje niekas nespaudo spuogų. Z. Sutton primygtinai rekomenduoja to vengti, jei nenorite randuotos odos. Deja, realiame pasaulyje visos tai darome. Ir darome tai neteisingai.

Darome tai neplautomis rankomis, spaudžiame per stipriai arba per anksti, kai spuogas dar nesusiformavęs. “Tai tik pablogina situaciją- lieka randų, sukeliama infekcija ir paskatinamas dar didesnis spuogų antplūdis”, sako Somerville. Ir atsiminkite – spuogai neamžini, bet randai nuo spaudinėjimo lieka visam gyvenimui.

LYSALPHA_cicapeel_gel

Jeigu turite spuoguotą odą, už spaudymą jums žymiai labiau padės SVR LYSALPHA želė nuo spuogų. Ji skirta riebiai ir spuoguotai odai, spuogų paliktoms dėmėms ir randams. Aktyvusis ingredientas gliukonolaktonas skatina greitą odos atsinaujinimą, veikia taip pat stipriai, kaip AHA rūgštys, tačiau yra žymiai geriau odos toleruojamas. Cinkas reguliuoja sebumo išsiskyrimą ir lygina poras. Naudokite vakare ant spuogų pažeistos odos, nenuplaukite. Venkite patekimo į akis, ant lūpų ir į nosies landas. Prieš išeinant į lauką, patartina naudoti intensyvų apsauginį kremą nuo saulės. Patikrinta dermatologų. Be parabenų.

Nuodėmė Nr. 6

Nevalyti odos (arba daryti tai neteisingai)

Atrodytų, negi dar reikia priminti žmonėms, kad valytų savo veido odą? Panašu, kad taip. „Atsikratykite įpročio eiti miegoti nenusivalius makiažo“, sako Somerville. „Jei tai nutinka kartą ar du – gal ir nieko baisaus. Bet jei tai tampa įpročiu, nesistebėkite, kad oda tapo papilkėjusi ir prarado švytėjimą. Mažų mažiausia, ką privalote padaryti, tai pasinaudoti makiažo servetėlėmis. Turėkite jų netoli lovos ir nebandykite išsisukinėti, kad ir kokios pavargusios būtumėtė.

Tačiau net jei jūs ir nepriklausote aukščiau minėtų moterų kategorijai, gali būti, kad odą valote neteisingai. Z. Sutton pabrėžia, kad muilo pagrindu pagaminti prausikliai gali būti per šiurkštūs jūsų odai. Geriau rinkitės švelnų kreminį prausiklį ir toniką, padedantį subalansuoti odos pH.

cdfb918c-6a29-11e2-85bd-005056a2519b_m_1

Prausiklį ir toniką gali pakeisti vienas produktas švelnus veido odos micelinis valiklis. Pavyzdžiui, Collistar Cleansing make-up remover micellar water, kuris  vienu judesiu švelniai nuvalo veido, akių ir lūpų makiažą. Jis švelniai ir lengvai pašalina odos paviršiaus nešvarumus, makiažo likučius, drėkina, tonizuoja ir detoksikuoja.

A. King pataria odą valyti du kartus. “Pirmas prausimas pašalina per dieną susikaupusius riebalus ir nešvarumus, o antrasis giliau įsiskverbia į odą ir užtikrintai pašalina makiažą. Pirmu prausimu tai padaryti būtų sudėtinga, nes šiuolaikinės makiažo priemonės yra patvarios ir sukurtos, kad išliktų ant odos visą dieną.

Nuodėmė Nr. 7

Žalingi įpročiai

Niekas taip nekenkia odai kaip rūkymas ir saulės spinduliai. Tačiau mes vistiek tai darome – rūkome ir nenaudojame priemonių nuo saulės.

K. Somerville priduria, kad saulės daroma žala yra labai pastebima – oda kai kuriose vietose patamsėja, atsiranda pigmentinių dėmių.

24 VAL. ODÀ DRËKINANTI PURÐKIAMA PRIEMONË PO DEGINIMOSI SAULËJE

Nuo to išgelbės maksimalaus poveikio COLLISTAR purškiamoji priemonė. Ji greitai įsigeria, drėkina odą, oda greičiau įdega ir įdegis ilgiau išlieka.  Išskirtinė formulė drėkina, vėsina ir ramina odą. Sudėtyje yra  oleilo tirozino. Tai medžiaga, kuri skatina melanino susidarymą ir turi dvigubą poveikį – užfiksuoja esamą įdegį, padaro jį ryškesnį, padeda jam iškilti ilgesnį laiką ir paruošia odą tolesniam deginimuisi, pagreitina bei sustiprina įdegį.

Bet dar baisiau nei piktnaudžiavimas saule yra rūkymas. “Rūkymas yra turbūt baisiausia, ką galite padaryti savo odai. Kartu su cigaretės dūmu įtraukiate daugiau nei keturis tūkstančius toksinų, kurie tiesiogiai kenkia odai – mažina deguonies cirkuliavimą, kemša kapiliarus, mažina kolageno gamybą. Rūkymas taip pat naikina vitaminą C, kuris labai reikalingas kovojant su laisvaisiais radikalais.

Jei tai neatrodo pakankama priežastis, pagalvokite apie raukšleles, kurios formuojasi aplink lūpas ir akis sulig kiekvienu dūmo įtraukimu.

ANTIAGE_hydracid_C20

Jei visgi jums tenka susidurti su šiais žalingais įpročiais, labai vertėtų naudoti SVR HYDRACID C20 kremą, skirtą papilkėjusiai, elastingumą praradusiai odai. Visiems odos tipams, rekomenduojamas rūkantiems žmonėms. Sudėtyje esantis vitaminas C (20%) stiprina odos atsparumą, gaivina odos spalvą ir saugo nuo UV spindulių įtakojamo ankstyvo senėjimo. 90% šviesesnė oda, 90% lygesnė oda, 85% stangresnė oda. Naudokite veido, kaklo ir krūtinės odai ryte ir vakare. Tai lengvas, malonaus kvapo kremas.

Nuodėmė Nr. 8

Bjaurūs įpročiai

Kosmetologai yra prisižiūrėję ir prisiklausę gausybę keistų įpročių. Vienas iš jų – akių pieštuko palaižymas pries brėžiant akių kontūrą. „Tai tiesiog baisu“, sako King. „Iš esmės jūs tiesiog paskleidžiate ant pieštuko gausybę mikrobų ir bakerijų ir tepate visa tai sau ant akių.“

Tušo pompavimas – kitas kvailas įprotis, paskatinantis bakterijų patekimą. Neplauti makiažo kempinėlių – dar viena dažna kvailystė.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*