Karščiausias moters ginklas – raudonos lūpos!

972c05b214eb27c139b1bf40d8b6ac39

Kas galėtų pamiršti Holivudo gražuoles Jane Russell ir Marilyn Monroe legendėje juostoje „Džentelmenai renkasi blondines“? Ir kuri gi mergina slapta nesvajojo apie tokį viliojantį įvaizdį, kuris šeštajame dešimtmetyje buvo tapęs kiekvienos namų šeimininkės paradigma?

Šių laikų dievaitės, tokios kaip Sophie Ellis-Bextor ir Dita von Teese, drąsiai naudoja raudoną lūpdažį, kuris jau tapo jų stiliaus esminiu akcentu. Dar daugiau pavyzdžių, kaip nuostabiai atrodo ryškios lūpos, galite pamatyti filmo „Monos Lizos šypsena“ treileryje. Suprasite, kad nepriklausomai nuo lūpų storio ar formos, kiekviena moteris gali atrasti sau tinkamą raudoną atspalvį ir atrodyti stulbinamai.

Tačiau kaip susikurti tokį įvaizdį, kai šiandien reklamos tik ir siūlo įvairiausius „nude“, permatomus, šilko švelnumo, nuosaikių spalvų lūpų blizgesius?

Raudono lūpdažio istorija

Lūpų spalvinimo mada atsirado dar gilioje senovėje. Jau garsioji Kleopatra žinojo,kaip parausvinti lūpas naudojant raudonus pigmentus iš… sutraiškytų vabalų! Tiesa, tokios makiažo idėjos kurį laiką buvo labiau ritualas nei būdas paryškinti natūralų moters grožį.

Didelę įtaką raudono lūpdažio populiarumui padarė karalienė Elizabeth I – kraujo spalvos lūpos tapo to laikmečio mada. Tačiau populiarumo pikas buvo pasiektas po Antrojo pasaulinio karo, kai Holivudo dievaitės be raudonų lūpų net nesirodydavo viešumoje.

Kas pasikeitė?

Čia nepradėsime gilintis į psichologinius niuansus ir tai, jog raudona spalva klykte klykia „noriu dėmesio!“. Žinoma, ryški raudona yra tikrai drąsus pasirinkimas. Negana to, tinka anaiptol ne visiems odos atspalviams.

Nemažą akmenį į raudonų lūpdažių daržą įmetė ir įsivyravusi natūralumo mada. Kone kiekviena reklama kviečia pirkti „natūralius“, „įkvėptus gamtos“, „švelnaus atspalvio“ lūpų blizgesius ir dažus. Jie neiššaukiantys, jais dažytis nereikia drąsos, jie tinkami visiems odos tipams, tad nenuostabu, kad tapo labai populiarūs tarp silpnosios lyties atstovių.

Turbūt nerastume nė vienos šiuolaikinės moters, kurios rankinėje negulėtų lūpų blizgesys, kuris keliskart per dieną naudojamas suteikti lūpoms subtilų ir natūralų žvilgesį. Nieko keisto, kad ryškios raudonos spalvos mums neišvengiamai asocijuojasi su praeitimi, „vintažu“ ir senojo Holivudo dievaitėmis.

Kaip neprašauti su raudona spalva

Dėka patobulėjusių kosmetikos technologijų, tapo įmanoma pritaikyti raudoną spalvą prie bet kokio odos atspalvio. Tačiau reikia nepamiršti, kad pasidažyti lūpas raudonai – ne tas pats, kas atsainiai brūkštelėti blizgesiu. Tam reikės veidrodžio, keleto įrankių ir šiek tiek įgūdžių.

1) Apveskite lūpas raudonu pieštuku (pernelyg neišeikite už kraštų – raudonas lūpdažis savaime atkreips dėmesį į jūsų lūpas, tad tikrai nereikia jų dirbtinai storinti).

2) Lengvai padenkite pieštuku visas lūpas – tai sudarys puikų pagrindą lūpų dažams, ir šie ilgiau laikysis.

3) Pasinaudodamos lūpų teptuku užtepkite sluoksnį raudonų lūpų dažų. Tai yra svarbiausia proceso dalis, nes raudonas lūpdažis nėra tiesiog raudonas lūpdažis! Šiais laikais atspalvių pasirinkimas yra toks gausus, kad neabejotinai išsirinksite sau labiausiai tinkamą. Plačiau apie tai – skyriuje žemiau.

4) Tegu akių makiažas lieka nuosaikus. Veido taip pat nederėtų perkrauti bronzantu ar skaistalais. Raudonos lūpos turi tapti veido akcentu. Akis užtektų padažyti tušu, o drąsesnės gali išmėginti ekstravagantišką Audrey Hepburn stiliaus akių kontūrą.

Koks lūpdažis geriausias?

Atkreipkite dėmesį į savo odos toną ir pritaikykite raudoną atspalvį, turintį panašumų su jūsų oda:

1) Labai tamsi oda – rinkitės klasikinį giliai raudoną atspalvį.

2) Šiltų gelsvų, oranžinių tonų oda – ieškokite raudonos su auksiniu arba koraliniu atspalviu. Kai kuriems gelsviems tonams tinka ir tamsūs alyviniai ar baklažano atspalviai.

3) Šalto atspalvio oda – rinkitės tokią raudoną, kurioje būtų melsvų atspalvių.

Galite plačiau pasidomėti ir skiriamais keturiais odos tipais – žiemos, vasaros, rudens ir pavasario. Pagal tai galėsite dar geriau pritaikyti sau lūpų dažus ir turėsite didesnį tonų ir pustonių pasirinkimą.

Esant tokios plačioms galimybėms kiekviena moteris gali atrasti sau idealiai tinkantį raudoną lūpdažį, kuris atskleis joje dievaitę!

Moulin3 bichro & starsAQUAROUGE PACKSHOT 48108 WHIT_A4 printing type_00007084

Rekomenduojame išbandyti MAKE UP FOR EVER pulsuojančius “Moulin Rouge” spalvomis – satininius raudonus lūpų dažus „Rouge Artist“ arba AQUA ROUGE ilgai išliekančius lūpų dažus, turinčius ypač intensyvų ir matinį atspalvį, gaunamą dėl didelės pigmentų koncentracijos.

K12606

Jubiliejiniai Collistar „Icon Lipstick Gold“. Tiršti ir švelnūs, minkštos tekstūros dažai padengia lūpas tarsi šilkas, išlygina jas, sudrėkina ir sukuria ypač žvilgų, labai jausmingą įspūdį. Galima rinktis iš šešių labai gaivių atspalvių: žiedlapių arba kūno rausvos, rausvai raudonos, vyšnios, persiko žiedų ir klasikinės raudonos.

ROUGE_EDITION_OPEN_09_WITH CAP

Bourjois Rouge Edition lūpų dažai, kurių sudėtyje yra ¼ blizgių pigmentų. Dėl jų gaunama neįtikėtinai spindinti spalva. Komfortas ir drėkinimas: “ready to wear” tekstūra tiesiog ištirpsta ant lūpų. Jos drėkinamos 10 val. Pajuskite mados bučinį savo lūpomis.

Deborah-Milano-Red-Lipstick-Fuchsia-Blouse-8-779_-1359889743rrK4aU

Deborah “Milano Red” lūpų dažų formulė praturtinta vertingomis sudėtinėmis dalimis, kurios užtikrina nepriekaištingą rezultatą. Rubino dulkės atspindi šviesą ir suteikia ypatingai ryškią spalvą bei nepriekaištingą padengimą. Hialiurono rūgštis drėkina lūpas net 10 valandų, suteikdama joms paviršiaus lygumą ir pultumą. Natūralių vaškų kompleksas (saulėgrąžų, mimozų ir jojoba) maitina lūpas.

RIM12_APOCALIPS_PACKSHOT_R_ISO39L

Pavergiančio žvilgesio suteiks ir Rimmel skysti lūpų dažai “Apocalips”. Ryškios ir stulbinančios spalvos, ypač tikslus teptukas – tai dar nepatirtas malonumas naudoti!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*