Akių makiažo šimtmetis – yra iš ko pasimokyti!

Mados, stiliai ir makiažo tendencijos keičiasi kiekvieną sezoną. Kartais atrodo, nei nespėji nubėgti į mėgstamiausią kosmetikos parduotuvę, o naujausia šešėlių spalva, kuri, rodosi, užvaldė visų merginų kosmetines, jau spėjo pabosti ir amžiams dingo iš parduotuvės lentynų. Ar kada pagalvojote, kokį akių makiažą darydavosi jūsų senelės? Mamos? Juk jos taip pat praleido ne vieną atradimų kupiną valandą prie veidrodžio! „Grožio Naujienos“ dalinasi video, kuriame profesionali vizažistė mėgina atkartoti visą akių makiažo šimtmetį.

 parengė Aistė Meidutė

Profesionali vizažistė Kandee Johnson ėmėsi nelengvo darbo. Ji pamėgino pažvelgti, kokį akių makiažą moterys darydavosi prieš šimtmetį, nuo Gretos Garbo šlovės laikų iki naujausių tendencijų. Sako, kad sena – tai pamiršta nauja. Galbūt ir šiuolaikinė moteris iš šio filmuko galės pasisemti originalių idėjų, kaip paįvairinti savo grožio rutiną.

  • 1916 metais buvo tiesiog pamišusios dėl geltonų, rudų ir pilkų pastelinių akių šešėlių atspalvių.
  • 1925 metai – ryškių antakių era. Populiariausi antakiai – pieštuku paploninta ir išraiškingai išriesta linija. Tais pačiais metais Josephine Baker išpopuliarino padūmavusių akių makiažą.
  • 1939 metais jau galima buvo pasirinkti kokių tik norisi akių šešėlių spalvų. Moterys pamėgo apvalesnius antakius, lygiai tokius, kokius nešiojo Greta Garbo.
  • 1942 metais dailiosios lyties atstovės pasiilgo natūralumo ir ėmė ieškoti natūralesnių spalvų akių šešėlių ir blakstienų tušų. „Sunkesni“ antakiai tapo tikru mados vinimi!
  • 1954 metais parduotuvių lentynose pirmą kartą pasirodė skystas akių apvadas, merginos ėmė darytis „katės akies“ pravedimus. Antakiai šiek tiek „išbluko“ ir pasislėpė. Makiažo ikona tapo Audrey Hepburn.
  • 1967 metais skystas akių apvadas šovė į pačią šlovės viršūnę. Blakstienos buvo šiek tiek nulenkiamos, kad sukurtų primerktų seksualių akių įvaizdį. Mados ikona – Sophia Lauren.
  • 1976 metai – disko karalienių amžius. Staigiai išpopuliarėjo ryškūs ir blizgūs akių šešėliai.
  • 1989 metai – tikroji rokerių era. Dėkojame Brooke Shields už tai, kad merginos ilgam pamiršo pincetus ir antakių pešiojimą. Išpopuliarėjo asimetriškų linijų akių apvadai ir sunkūs, netvarkingi antakiai.
  • 1997 metais rudi, smėlio ir kūno spalvos tonai buvo tiesiog privalomi! Kiekviena mergina kosmetinėje nešiojosi bent keletą neutralių spalvų šešėlių. Madingiausia antakių forma – itin siaura, visai kaip Kate Moss.
  • 2005 metais į eterį sugrįžo padūmavusios akys. Antakiai dažomi juodo atspalvio pieštukais.
  • 2016 metais dėl naujausių makiažo tendencijų atsiradimo turėtume padėkoti sesutėms Kardashian. Iš topų vis dar nesitraukia dirbtinės arba priaugintos blakstienos ir pilni, ryškūs antakiai.

Trokšti tokių blakstienų, kokias turi Kardashian sesutės? ISADORA pristato naujieną! „Grand Volume Lash Styler“ blakstienų tušas padabins jus ypatingai storomis ir ilgomis blakstienomis. Ypatingas šepetėlis „apkabina“ kiekvieną blakstieną nuo šaknų iki galiukų ir tempdamas jas į išorę bei aukštyn plačiai išskleidžia tarsi vėduoklę. Skirtingo ilgio šereliai idealiai atskiria ir paryškina blakstienas nuo vidinio iki išorinio kampučio. Dėl šio tušo atsparumo drėgmei, galėsite džiaugtis Holivudo žvaigždės blakstienomis net ir darganotu oru.

GraVolLasSty_openGraVolLasSty_borste_2

 

GraVolLasSty_borste


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*