Blogerė Julija: kerintis prancūziškas „Bourjois“ ketvertukas

Grožio Naujienų komanda pristato blogerę Juliją! Ši aistringa kosmetikos mylėtoja nuo pat šviesių savo garbanų iki pat spalvingų kojų nagų galiukų rekomendacijose bei apžvalgose aprašo savo kosmetines klajones, ieškant įdomių, grožiui ir sveikatai naudingų, kosmetikos priemonių. 

Šiandien Julija dalinasi įžvalgomis apie BOURJOIS kreminę pudrą „Air Mat“, kompaktinę pudrą „Silk Edition“, skystus lūpų dažus „Rouge Edition Aqua Laque“ ir nagų laką „La Laque“.

Julija_foto

Bonjour, mano gražuolės. Vis dažniau regint už lango skaisčiai šviečiančią saulę, girdint ausį maloniai kutenantį paukščių čiulbėjimą taip norisi lengvumo ir … spalvų. Pagaliau be jokios sąžinės graužaties galima pasiduoti ne tik žiemiškos ir pilkos spintos revizijai, bet ir kosmetikos krepšelio atnaujinimui. Šiam pavasario virusui pasidaviau ir aš, po žiemos miegų po truputį bundanti kosmetikos mylėtoja. Per eilinę kosmetinių grožybių tyrinėjimo ekskursiją tiesiog negalėjau praeiti pro prancūzišku žavesiu alsuojantį savo numylėtinių Bourjois stendą. Ir be abejo, savo naujais paryžietiškais atradimais skubu dalintis su jumis.

KMK_Bourjois_four

Šį pavasarį nusprendžiau koketiškai lengvai pasitikti su šiais keturiais naujais savo kosmetikos krepšelio gyventojais:

VEIDUI pasirinkau Bourjois kreminę pudrą „Air Mat“ (spalva 02 Vanilla) ir kompaktinę „Silk Edition“, (atspalvis 52 Vanilla).

LŪPOMS – Bourjois skystus lūpų dažus „Rouge Edition Aqua Laque“ (spalva 08 Babe Idole).

NAGAMS – prisirpusios slyvos spalvos (10 Peach Violet) nagų laką „La Laque“.

Paryžietės mėgsta natūralumą, todėl labai retai naudoja skystą ar juolab kompaktinę pudrą. Mane, patyrusią makiažo pagrindų mylėtoją visai neseniai nustebino žiniasklaidoje pasirodęs įvykis, kai prancūzų nacionaliniu simboliu laikomas modelis ir aktorė Laetitia Casta (ji mums žinoma kaip L’Oreal, Nina Ricci ar Dolce and Gabbana veidas), per vieną renginį pasirodė visiškai nuoga…. veido oda. Ant žaviosios prancūzaitės (kurią laikas menkai tepalietė) veido buvo ryškiai matomos pigmentinės dėmės ir nelygumai, tačiau ji vis tiek atrodė STULBINAMAI. Grožio pasaulis tarsi skilo pusiau: vieni žavingą trijų vaikų mamą gyrė, o kiti tyliai pavydėjo jos drąsos ir garsiai kritikavo. Pagalvojau, kad labai norėčiau ir aš vieną dieną išsivaduoti iš savo veido odos kompleksų ir nebemaskuoti jos po pudros sluoksniu. Tačiau kol kas nesiliauju bandyti ir jums pasakoti apie vis naujas, tobulesnes ir geresnes veido odos maskavimui skirtas kosmetikos priemones.

Renkamės pudrą pavasario sezonui!

Taigi, pradėkime kartu skleisti prancūzišką žavesį nuo kreminės Bourjois skystos pudros „Air Mat“. Kadangi esu mišrios odos savininkė, ieškodama patinkančios ir tinkančios pudros bandau visas įmanomas priemones su prierašu Mat. Todėl po to kai išbandžiau man labai patikusį Bourjois „1-2- Perfect Foundation“ skystą makiažo pagrindą, nusprendžiau, kad ir vėl laikas grįžti prie savo numylėtinių Bourjois ir pamėginti jų mišriai odai ypač tinkančią naujieną „Air Mat“. Juolab, kad gamintojas žada, jog ji yra lengva it plunksnelė, nepalieka kaukės efekto, turi apsaugą nuo saulės (bundant pavasariškiems saulės spinduliams ji tampa ypač aktuali) ir išsilaiko net 24 val. Na, mergaitės, aprašas ant pakuotės kone 100 % atitiko realybę. Man ši priemonė savo padengimu ir konsistencija labiau priminė BB kremą, negu skystą makiažo pagrindą. Nors visi „Air Mat“ atspalviai (jų iš viso yra 4) turi daug geltono pigmento, ši pudra ir pasirinktas antras, Vanilla, atspalvis tarsi susiliejo su mano ganėtinai blyškia veido oda ir prie jos kuo puikiausiai prisitaikė, nepalikdamas geltono pigmento.

KMK_Bourjois_Air_Mat  KMK_Bourjois_Air_Mat2

Labai patiko gaivus pudros kvapas ir gana pudrinė konsistencija, todėl ja veidą reikia dengti sparčiau, kitaip priemonė pasiskirstys dėmėmis. Kadangi sudėtyje turi silikonų, pudra labai lengvai slysta oda, mažina poras, lygina veidą ir, kas svarbiausia, palieka ją matine (gal ne 24 val., kaip teigia gamintojas, bet visai aktyviai makiažo dėvėjimo dienai tai tikrai). Be to, padengus veidą „Air Mat“ nereikia papildomai sutvirtinti kompaktine ar biria pudra, nes veidas atrodo tarytum jau papudruotas, toks matinis, šilko švelnumo.

KMK_Bourjois_Air_Mat3

Maskuoja ši pudra, beje, vidutiniškai, tačiau smulkius odos netobulumus gerai dengia. Kaip ir kitos bandžiusios šią pudrą, manau, kad ji labiau tinka riebios/mišrios odos savininkėms, nes sausesnę (netgi drėkinamuoju kremu nepateptą odą) gali traukti ir paryškinti pleiskanojimą. Taipogi vienas didžiausių šios pudros pliusų  yra tas, kad ji nekemša porų netgi dėvint ją ilgą laiką. Labai džiaugiuosi šia pudra, nes ji yra tikrai pavasariškai lengva, atrodo be galo natūraliai ir išsilaiko ant veido visą dieną, nepakeitusi savo savybių.

Vaniliniai „Bourjois“ stebuklai
Na, o toliau dalinuosi savo įspūdžiais apie Bourjois kompaktinę pudrą „Silk Edition“ (vėlgi šviesus pirmasis atspalvis 52 Vanilla). Va čia, mano brangutės, pats tikriausias kosmetikos meno šedevras! Vien ko verta ypač prabangi priemonės glamūrinė pakuotė ir net 360 laipsnių kampu besisukantis panoraminis veidrodėlis. Neslėpsiu, kad ši pudra mano kosmetikos krepšelyje atsidūrė būtent dėl pastarojo išradingųjų prancūzų sumanymo. Tiesiog tobulas išradimas, norint pakoreguoti ar pasidaryti makiažą bet kurioje vietoje ir šviesoje: pavyzdžiui, pasidėjus darbe ant stalo galima patogiai palenkti pudros veidrodėlį į geriausiai apšviestą pusę.

KMK_Bourjois_silkedition1   KMK_Bourjois_silkedition2

Tačiau puiki ne tik šios pudros pakuotė, bet ir savybės. Ji taps nepakeičiama, kaip ir mano prieš tai aprašytoji „Air Mat“, pirmiausiai dėl to, kad puikiai tinka mišriai veido odai ir suteikia jai matiškumo. Taip pat „Silk Edition“ gana gerai maskuoja, tinka naudoti netgi vieną. Kaip teigia gamintojas, ji nesubėga į poras ar raukšles, o jas tarytum paslepia, lygina odą, atrodo natūraliai tiek dienos šviesoje, tiek nuotraukose, neblizga 4-5 val. Šią pudrą geriausia skirstyti sausu šepetėliu, ne dėžutėje esančia kempinėle (nors ji ir yra kreminės konsistencijos), tuomet padengimas būna tiesiog tobulas ir, beje, labai ekonomiškas.

Taip pat dėl savo lengvumo ji tiesiog nepakeičiama norint pakoreguoti T zonos blizgesį dienos metu, nes (kitaip nei dauguma presuotų pudrų) nesisluoksniuoja ir dienos pabaigoje neatrodo kaip kaukė, o dengiasi lengvai ir nepastebimai, visai kaip biri. Taip pat man be galo patiko, kad „Silk Edition“ pudra nepabrėžia odos sausumo ir pleiskanojimo (prieš tai būtina naudoti veido kremą), netgi juos šiek tiek paslepia. Odos nedžiovina, netempia ir nekemša porų, turi gana specifinį neįkyrų ir greitai nuo odos išgaruojantį prancūziškų kvepalų aromatą.

KMK_Bourjois_silkedition3

Manau, kad Bourjois „Silk Edition“ dėl savo lengvumo ir puikių maskavimo savybių (bei neįprastos ir ypač patogios pakuotės) taps neabejotinu mano šio pavasario-vasaros must-have! Tik patarimas: jeigu rinksitės šią pudrą, labai atidžiai išsimatuokite visus jos atspalvius (jų yra 4), nes ant odos jie atrodo kitaip, negu pakuotėje.

Gundančiai žėrinčios lūpos

Šylant orams, gaivos ir drėgmės nori ne tik mūsų kūnas, bet ir lūpos! Taigi, paslėpusi visus savo nude ir matinius lūpdažius giliai į kosmetikos lentyną išsiruošiau į blizgesių medžioklę. Kone iš pirmo šūvio pataikiau tiesiai į dešimtuką ir atradau Bourjois skystus lūpų dažus „Rouge Edition Aqua Laque“, ramios neryškios pastelinės rožinės spalvos 08 Babe Idole. Man, įvairiausių lūpų balzamų ir intensyviai lūpas drėkinančių priemonių mylėtojai pirmiausia patiko, kad ši Bourjois priemonė, itin pigmentuota (ir kaip teigia gamintojas, dėl to turinti lūpų dažų savybių), tuo pat metu drėkina lūpas ir suteikia joms gaivų blizgesį. Iš 8 paletėje esančių (2 iš jų – raudoni) pasirinkau gana mergaitišką neryškų kasdienai tinkantį rožinį atspalvį svajingu pavadinimu Babe Idole. Labiausiai man patiko priemonės vandeninga tekstūra ir salsvokas saldainių kvapas, patogus aplikatorius bei itin organiškai rankoje ir rankinėje telpanti pakuotė.

KMK_Bourjois_gloss1

Šis blizgis išties akinančiai bei gundančiai blizga, nors savo sudėtyje neturi perlamutro ar kitokių blizgių dalelių. Priemonė rūpinasi lūpomis netgi po to, kai į jas susigeria (gamintojas teigia, kad poveikis trunka iki 10 val.), visgi spalvą išlaiko ne ilgiau negu 3-4 valandas. Norint išgauti intensyvią spalvą užteks vos vieno šių skystų lūpų dažų sluoksnio. Tiesa, jeigu aplink lūpas turite raukšlelių, būtinai naudokite lūpų kontūro pieštuką, kitaip (ypač ryškesnė šio blizgio versija) „Aqua Laque“ tiesiog išbėgs pro jų kraštus.

KMK_Bourjois_gloss_collage (1)

Be ilgalaikio ir tikrai jaučiamo lūpų drėkinimo kone didžiausias atradimas man tapo tai, kad šių Bourjois skystų lūpų dažų pigmentas, priemonei susigėrus, lieka ant lūpų ir atrodo ypač natūraliai, tarytum tai jūsų pačių lūpų spalva. Be to, dėl vandeningos tekstūros blizgis visai nelipnus, o ant lūpų gula lyg būtų besvoris, maloniai jas vėsina (ši savybė bus itin aktuali šylant orams). Apibendrindama noriu pastebėti, kad šie Bourjois lūpų dažai dėl savo vidutinės pigmentacijos ir lūpas puoselėjančių savybių labiau tiks merginoms, mėgstančioms lengvesnes ir gaivesnes priemones lūpoms, kurios iš skystų lūpų dažų nesitiki ryškių spalvų ir ilgai išliekančio patvarumo. Jausmingam įvaizdžiui sukurti jie taip pat kuo puikiausiai tiks naudoti ant mėgstamų lūpų dažų.

Slyviniai prancūzaitės nagai

Na, ir galiausiai mano šio sezono prancūzišką ketvertuką užbaigia  Bourjois nagų lakas „La Laque“ ir jo spalva, nuo kurios tiesiog negalėjau atitraukti akių bei nagų 10 Beach Violet. Iš paletėje esančių 12 atspalvių ši violetinė slyva man pasirodė pati skaniausia. Paryžiaus prabanga alsuojantys nagai… o taip, apie tokį prancūzišką manikiūrą svajoja kiekviena iš mūsų, argi ne?
Bet apie viską iš eilės. Pirmiausiai, man labai patiko originalus trikampio formos lako buteliukas (labai gerai ir sandariai užsisukantis). Antra, atsukusi buteliuką labai nustebau, išvydusi patį paprasčiausią ir gana siaurą lako teptuką, tačiau jis (kaip žada gamintojas) išties kuo patogiausiai paskirstė laką ant nago iš pirmo karto, nenutekėjo ir netepliojo kraštų. Trečia, „La Laque“ konsistencija tiršta, todėl užtenka vos vieno sluoksnio sodriai vientisai spalvai išgauti. Ketvirta, džiūsta lakas nei super greitai, nei itin ilgai, du sluoksniai – kokias 5 minutes. Penkta, lakas nesiburbuliuoja. Šešta, ši nagams skirta priemonė turi gana aitrų kvapą, tačiau jis labai greitai išgaruoja. Septinta, deja, „La Laque“ išlieka ne taip ilgai kaip norėtųsi. Lakuojant dviem sluoksniais (vien šiuo laku, be bazės ar paviršinio sluoksnio) po truputį susidėvi per keturias – penkias dienas. Tačiau man, spalvingų nagų mėgėjai, tai joks trūkumas, nes nagų laką mėgstu gana dažnai keisti ir nagus perlakuoti, o juk grožis reikalauja šiokių tokių (malonių!) pastangų.

KMK_Bourjois_lalaque3                KMK_Bourjois_lalaque2

Spalvingo pavasario, būkite žavingos!

Iki greito susitikimo KOSMETIKOS MYLĖTOJŲ KLUBE

Jūsų Julija


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*