Į kovą su išsišakojusiais galiukais! 5 efektyviausios naminės kaukės

Žiemos speigas ar karšta vasaros saulė. Besaikis tiesintuvo ar garbanojimo žnyplių naudojimas. Pernelyg dažnas galvos trinkimas ar per daug karštas vanduo maudynių metu. Dažnas plaukų ryšimas į uodegėlę ar kuoduką. Cheminis plaukų sušukavimas. Tai bene pagrindiniai faktoriai, kurie verčia mūsų plaukų galiukus šakotis ir blukti.

parengė Gražvilė Lukoševičiūtė

Tačiau neužtenka sumažinti plaukams daroma žalą iki minimumo. Plaukučius rekomenduojama karts nuo karto palepinti ir natūraliomis kaukėmis. Pateikiame keletą efektyviausių receptų, kurių ingredientus nesunkiai rasi ir savo virtuvėje.

  1. Plaukų priežiūros specialistai vieningai sutaria – geriausias ginklas, užkertantis kelią plaukų šakojimuisi, yra kiaušinis. Sumaišius jį su alyvuogių ar migdolų aliejumi bei medumi, gausime tobuliausią plaukus drėkinančią priemonę. Ištepk plaukus gauta mase, palaikyk 30–45 minutes ir išskalauk.
    e765e3652a78d79d26ad27b3b76412fb
  1. Medus taip pat glotnina ir suteikia plaukams žvilgesio. Įdėk truputį varškės ir mišinį įmasažuok į galvos odą, ištepk jį per visą plauko ilgį, ypač negailėdama plaukų galiukams. Taip vienu šūviu nušausi du zuikius: galvos masažas suaktyvins odos kraujotaką, taip skatindamas plaukų augimą, o plaukai taps švelnus ir atgaus gyvybingumą.
    26ccb856f909465584af3ad9f710994f
  1. Pašildytas alyvuogių aliejus – ne tik atgaiva plaukams, bet ir drėgmės suteikianti kaukė tavo plaukams. Palaikyk ją ant plaukų ne mažiau valandą (jei nejauti diskomforto, dar geresnį efektą pasieksi palikdama aliejų nakčiai), tada ištrink juos šampūnu.
    4daac92de5792df773c83ec0cf91a044
  1. Kitas nepakeičiamas produktas plaukams – kokosų aliejus. Šis aliejus toks universalus, kad juo galima spręsti didžiąją dalį plaukų problemų. Bent kartą per savaitę įmasažavusios į plaukus šio kvapnaus aliejaus, ilgainiui turėsite vešlius, žvilgančius ir sveikus plaukus. Kokosų aliejų ant plaukų taip pat rekomenduojama laikyti kuo ilgiau (geriausią per naktį), kad jis spėtų atskleisti geriausias savo savybes.
    6b74cfe92a556f48ab81bd0543eb7b02
  1. Majonezas – lieknos figūros priešas, tačiau tavo plaukams žvilgesio tikrai suteiks, tad turėti jo savo šaldytuve visai naudinga. Gausiai užtepk jo ant plaukų galiukų, palaikyk ir išskalauk. Du kartus per savaitę šitaip „maitindama“ plaukus, efektą pajusi jau po poros savaičių.
    6a7e051ac7179c9a05057ff807ffab63

Gražūs, sveiki ir išpuoselėti plaukai – kiekvienos merginos ir moters svajonė. Tad mylėkime ir rūpinkimės savo plaukų būkle. Juk tai viena iš pastebimiausių mūsų įvaizdžio detalių.

Vis dėlto, nevertėtų pamiršti ir savo kūno. Po šaltojo sezono būtina rūpintis savo oda bei ją intensyviai drėkinti. Grožio naujienos tinginėms, kurios nelabai turi laiko gamintis tinkamų kremų iš namie esančių produktų, siūlo išbandyti WELEDA kūno aliejų su medetkomis. Turėkime ne tik sveikus plaukus, bet ir sveiką odą!

Weleda_medetku_aliejus_100ml2-500x500

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*