7 DAŽNIAUSIOS MAKIAŽO KLAIDOS

Moterims prireikia ne vienų metų, kol supranta kas tinka veidui, kaip ir kokias makiažo priemones geriausiai naudoti. Dažnai prie veidrodžio praleidžiame valandų valandas ir vis tiek negauname norimo rezultato. Štai 7 dažniausios makiažo klaidos, be kurių tavo makiažas bus tobulas:

  • Makiažo šepetėlių nevalymas

Dauguma merginų makiažo šepetėlius valo tik kartą per mėnesį ar kelias savaites. Tiesą sakant, teko nugirsti ir tokių, kurios geriausiu atveju valo tik kartą per pusmetį (į tokį šepetėlį pro mikroskopą geriau nežiūrėti.. fui) Ant neišvalytų šepetėlių kaupiasi nešvarumai, dulkės ir purvas. Šepetėliai švarų veidą padengia mikrobų sluoksniu, kuris gali sukelti aknę, veido odos uždegimą ir dirginti veidą.download (1)

  • MAKIAŽO PAGRINDASdownload

Merginos kurios renkasi makiažo pagrindą pagal riešo vidinę pusę daro klaidą, nes dažniausiai vidinė rankos pusė nėra tokios pačios spalvos, kaip visas kūnas, nes negauna tiek saulės spindulių.

Using-wrong-blush-formula

  • BRONZANTAS

Bronzanto ant viso veido. Pagrindinis kontūravimo principas yra tas, kad šviesi spalva bruožus optiškai iškelia ir išryškina, tamsi – sumažina bei paslepia. Todėl vietas, kurias norite paslėpti arba susiaurinti, „apdovanokite“ bronzantu. Tokiam modeliavimui naudokite bronzantą be blizgučių, o blizgiu bronzantu perbraukite tik skruostų skruotų sritį, kad šie žaviai sušvistų.

  • VANDENIUI ATSPARUS TUŠAS

Vandeniui atsparus tušas labai sausina blakstienas. Jis yra nepakeičiamas atostogų ir ypatingų švenčių metu, bet kiekvienai dienai nereikėtų rinktis vandeniui atsparų tušą, nes tokį tušą nusivalyti gana sunku. Jį valant,  žymiai labiau dirginama paakių oda, o į akis gali patekti nešvarumai ir netgi iškristi blakstienos. Mano išsigelbėjimas ypatingomis progomis yra Isadora vandeniui atsparus tankinantis blakstienų tušas. Dėl pleišto formos šerelių, paimančių daugiau dažų, blakstienos akimirksniu tampa tankios ir nesulimpa (https://www.douglas.lt/katalogas/isadora-build-up-extra-volume-waterproof/).

467cbb26d5814e477a9a686d08c2cf5b

woman-sleeping-tons-makeup

 

  • MIEGOJIMAS NENUVALIUS MAKIAŽO

Taip, mes visos žinome ,kad tai blogai, bet kartais pasitaiko ir tokių atvejų. Makiažas patenka į jūsų poras ir jas išplečia, o išsiplėtusios poros yra pirmas žingsnis link anksčiau laiko  pasenusios ar spuogais ir kitais bėrimais išvagotos odos.

  • PER ILGAS MAKIAŽO NAUDOJIMAS

Makiažo priemonės priklausomai nuo rūšies galima naudoti nuo kelių mėnesių iki mažiau nei 2 metų. Mesk lauk pasenusias makiažo priemones, kad ir kaip būtų gaila. Juk nenori būti išberta, ar ne?

  • MASKAVIMO PRIEMONĖS

Visos žinome nerašytą taisyklę, kad maskavimo priemonės turi būti atspalviu ar keliais šviesesnės, nei odos spalva, bet taip mes tik išryškiname tai, ką norime paslėpti. Maskavimo priemones rinkis tokios pačios spalvos, kaip ir makiažo pagrindas. Aš naudoju Isadora kreminę pudrą ir maskuoklį viename. Idealiai maskuoja visus mano odos nelygumus, papilkėjusią odą ir suteikia natūralų rezultatą (https://www.douglas.lt/katalogas/isadora-cover-up-foundation-concealer/).

5fce78eeb7ca633ccabbfc749a7d1f2c

 

- blogerė Ieva


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*