Ši priemonė – tikras išsigelbėjimas skubančioms

Grožis prasideda nuo kūno higienos ir pasitikėjimo savimi. Neplauti plaukai ne tik atrodo neestetiškai, bet ir verčia jaustis nejaukiai. Tačiau ne visada yra laiko galvos plovimui, ypač jei reikia kur nors skubėti. Tad jei vėluojate į darbą ar vakare iš darbo bėgate tiesiai į vakarėlį – naudokite sausą šampūną. Tai neįtikėtinai patogus ir naudingas išradimas, greičiausias būdas sutvarkyti plaukus jų  nė nešlapinant.

Kas per dalykas tas sausas šampūnas?

Sausas šampūnas veikia kitaip nei įprasti šampūnai. Į plaukus įtrinama smulki pudra, užpurškiama ant sausų plaukų šaknų, į ją susigeria nešvarumai, kurie po keleto minučių iššukuojami. Būtent todėl šis metodas yra toks greitas.

Sauso šampūno išradėjai sukūrė nuostabų produktą. Jį išbandę tikina, kad tai tikras išsigelbėjimas visais ekstra atvejais!

Panašus plaukų atšviežinimo būdas naudotas jau nuo senų laikų, anksčiau “sausą šampūną”, atstojo miltai ar smulkiai sumalti grūdai. Jie naudoti tuo pačiu tikslu – siekiant pašalinti riebalus nuo plaukų ir galvos odos. Šiais laikais tokios asmeninės higienos priemonės ištobulintos sudėtį papildant geriausią rezultatą duodančiomis veikliosiomis medžiagomis.

Naudinga ne tik dėl greito efekto

Ši priemonė – tikra pagalba plaukams, leidžianti  pailsėti nuo drėgmės, plaukų džiovintuvo ir kenksmingų medžiagų, dažnai esančių įprastų šampūnų sudėtyje, ardančių natūralią hidrolipidinę plėvelę ir greičiau nuplaunančių spalvą.

Kasdien plaunant galvą, džiovinant džiovintuvu ir lyginant ar kitaip formuojant šukuoseną, karštis neigiamai veikia plaukus. Naudojant sausą šampūną du kartus per savaitę, fenu naudojamasi rečiau, tad akivaizdžiai padidėja plaukų elastingumas, pagerėja bendra būklė. Sausas šampūnas ypač tinka riebiems plaukams. Dažnai plaunant galvą įprastu šampūnu plaukai tik dar labiau riebaluojasi, kas trukdo normalizuotis plaukų ir odos būklei. Naudodami sausą šampūna pailsinate plaukus.

Puikiai tinka garbanėms

Gera žinia garbanotų plaukų savininkėms: jums šis šampūnas puiki išeitis. Turbūt jau seniai pastebėjote, kad  jūsų garbanotiems plaukams geriau naudoti  kuo mažiau šampūno, be to, geriau, kad jo sudėtyje nebūtų SLS (sodium lauryl sulfate),  bene pagrindinio ingrediento daugelyje įprastų šampūnų, nes jis yra per šiukšti medžiaga garbanotam plaukui. O jeigu plaukai dar ir nepakankamai kondicionuojami, tai pasikelia plaukų žvyneliai (kutikulės), plaukai lieka sausi ir pasišiaušę. Gera žinia ta, kad sausame šampūne nėra SLS, jį naudojant plaukai pailsi nuo paviršiaus aktyviųjų medžiagų poveikio. Tik svarbu atsiminti, kad naudoti sausą šampūną reikia ne dažniau kaip du kartus per savaitę.

Kam netinka?

Nerekomenduojama dažnai naudoti tokį šampūną sausiems ir pažeistiems plaukams, ypač jeigu turite pleiskanų.

Privalumai ir trūkumai

Sausas šampūnas turi neginčytinų privalumų:

  • Tinka bene visų tipų plaukams, o ypatingai blondinėms, nors yra ir atspalvis tamsiems plaukams;
  • Suteikia daugiau apimties, net tada kai plaukai ploni;
  • Gali būti naudojamas bet kurioje vietoje ir taupo laiką
  • Plaukai atgaivinami akimirksniu, pašalinamas riebus blizgesys;

 

Netgi riebių plaukų savininkėms, naudojant šampūną su dilgėlių ekstraktu, plaukai gerai atrodo 2 dienas. Tokiu būdu išvalyti plaukai nėra ir neatrodo sausi. Tiesa, ant jų lieka šiek tiek pudros, tad liečiant gali atsirasti sausumo įspūdis.

Tarp sausų šampūnų šiuo metu vieni populiariausių yra Klorane šampūnai. Ši prekės ženklas siūlo du variantus – pirmasis su avižų pieneliu normaliems plaukams, antrasis su dilgėlių ekstraktu, reguliuojantis sebumo išsiskyrimą, skirtas riebiems plaukams.

Paspaudus flakono pompelę, išpurškiamas nedidelis smulkios pudros tekstūros sauso šampūno kiekis. Jo pagrindas – ryžių ir kukurūzų, avižų ir dilgėlių ekstraktai. Taip pat – silicio dioksidas, baltasis molis.

Klorane sausas šampūnas su avižų pieneliu

Sausas šampūnas išvalo plaukus sugerdamas nešvarumus ir riebalų perteklių, suteikia apimties. Skirtumas nuo kitų sausų šampūnų, tas, kad plaukai neišsausėja, išlieka lankstūs, judrūs, gyvybingi. Tamsiaplaukės turėtų atidžiau sekti ant šaknų patenkančios priemonės kiekį ir kruopščiau iššukuoti likučius iš plaukų, pakedenti plaukus pirštais. Dar vienas malonus efektas – aromatas, gaivus švaros kvapas. Priemonė yra itin švelni, hipoalergiška, be parabenų, sulfato, tinka visų tipų plaukams.

Užsienio blogerės pasibandymas nuotraukoje žemiau

Beauty-Test-Drive-Klorane-Dry-Shampoo-600x450

Klorane sausas šampūnas su dilgėlių ekstraktu

Sugeria riebalų perteklių ir sumažina galvos odos riebalavimąsi, suteikia plaukams apimties.

Kaip naudoti?  Laikant flakoną 20 cm atstumu nuo galvos purkškite ant plaukų šaknų. Palaikius porą minučių, rekomenduojama lengvai pamasažuoti, supurtyti sruogas pirštais, kad priemonė tolygiai pasiskirstytų. Pamaigius plaukų šaknis rankšluosčiu, dar veiksmingiau sugeriami nešvarumai. Tada šampūno likučiai iššukuojami tankiomis šukomis. Sruogos bus švarios, šaknys atgaivintos, plaukai įgauna daugiau apimties.

31MOgbb-JwL 61jTDZ4VMGL._SL1500_

Šiuos sausus šampūnus rasite vaistinėse ;)

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*