Kaip kuo ilgiau išsaugoti plaukų jaunystę ir grožį?

Saulė – draugė, bet… ne plaukams.

Švelnus įdegis, lengva palaidinukė ir ryškesni aksesuarai – visa tai moterims padeda atskleisti savo žavesį. Tačiau neretai prie viso to nelabai dera nuo saulės pablukę, suskilinėję, šiaudus primenantys plaukai. Norint apsaugoti plaukus nuo karštos saulės, stipraus vėjo ir kitų agresyvių vasaros veiksnių poveikių, būtina juos kruopščiai prižiūrėti.

Pats paprasčiausias būdas apsaugoti plaukus nuo saulės poveikio, išsausėjimo, yra galvos apdangalai, įvairios skrybėlės (beje, jos ypač madingos – plačiabrylės, spalvotos), kepuraitės ar skarelės.

Jei vis dėlto vengiate galvos apdangalų, galite naudoti kosmetiką, skirtą plaukams apsaugoti nuo UV spindulių ir išsausėjimo.

fu0

Vasarą plaukams reikia papildomos ypatingos priežiūros, ypač kai nusprendžiate patekti į paplūdimį. UV spinduliai, sūrus vanduo, smėlis ir chloras gali tapti plauko ingredientais, kurie gali slopinti jūsų saulėtą švytėjimą.

Priežastis, dėl kurios plaukai lieka ypač sausi vasaros mėnesiais, yra tai, kad UV spinduliai sudegina plauko folikulo vidų ir išorę, todėl galai praranda gyvybingumą  ir tampa trapūs. Panašiai kaip neapsaugota oda, plaukai sunyksta saulėje. Be to, jei jūsų plaukai dažyti, tikriausiai pastebėjote, jog po saulės vonių plaukai tarsi išblunka, o šviesiai dažyti įgauna tarsi viščiuko atspalvį.

Kaip apsaugoti plaukus nuo išblukimo? Specialistai rekomenduoja naudoti nenuplaunamus kondicionierius, kurių sudėtyje yra UV filtrai.  Ypač naudingos tos priemonės, kurios savyje turi ir prabangių aliejų, ekstraktų ir sudedamųjų dalių, kurios neapsunkindamos plaukų, juos padrėkina.

Rene Furterer Okara UV & Color Protection Radiance Enhancing SprRene Furterer Okara blizgesio suteikiantis nenuplaunamas purškalas (150ml) – kasdienė priemonė, skirta dažytiems ir pažeistiems plaukams prižiūrėti. Sudėtyje esantis sojų ekstraktas ir vitaminas B5 drėkina ir maitina plaukus. Hamamelių ekstraktas ilgiau išlaiko dažytų plaukų spalvos ryškumą. UV (ultravioletinių) spindulių apsauga ir vitaminas E saugo plaukus nuo laisvųjų radikalų poveikio. Plaukai akimirksniu įgauna šilko švelnumą, blizgesį, lankstumą, tampa paklusnūs, tačiau išlieka neapsunkinti.

fu2Rene Furterer Okara Active Light purškalas nenuplaunamas šviesintiems plaukams (150ml) praturtintas natūralaus medaus ir Okara ekstraktais, vitaminais B5 ir E. Ši priemonė maitina, glotnina plaukus, suteikia sruogelėms žvilgesio, paryškina spalvų kontrastą, lengvina šukavimą, saugo nuo UV spindulių. Okara Active Light yra neriebios konsistencijos. REZULTATAS: glotnūs, šilkiniai, blizgūs, lengvai šukuojami plaukai.

Nepamirškite, kad gražūs tvarkingi plaukai yra viena didžiausių moters puošmenų, tad jiems skirti papildomo dėmesio tikrai verta! ;) Furtere priemones rasite vaistinėse!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*