Blogerė Agnija: karas matinei kosmetikai! kokių lūpų dažų spalvų nevalia praleisti pavasarį?

Šią savaitę pagaliau išdrįsau ištarti „Ne“ matinei kosmetikai. Lengva nebuvo, rudens ir žiemos sezonas dar mėgino diktuoti savo taisykles. Prisipažinsiu, nors matiniai tonai man labai patiko šaltuoju metų laiku, pastaruoju metu ėmiau jausti nuo jų nuovargį. Matinė kosmetika – labai elegantiška, tačiau negaliu paneigti fakto, kad ji prideda veidui keletą metų.

Su tokiu visiškai nauju požiūriu išmėginau Rimmel kompanijos lūpų dažus „Moisture and Renew“. Mano taikiklyje atsidūrė trys atspalviai – persikinis „Spin All Spring“, vyšninis „Cherri-o“ ir ryškiai rožinis „Pink Rules“. Visi šie tonai priklauso naujausiai 2016 metų pavasario/vasaros kolekcijai ir yra labai jaunatviški bei žvilgantys. Man patiko tai, kad lūpų dažuose nebuvo jokių ypatingą žvilgesį suteikiančių detalių, gaivų švytėjimą lėmė pati kreminė lūpdažio struktūra.

Lip1          Lip2

Kreminė struktūra lemia ir tai, kad „Moisture and Renew“ lūpų dažai nealina lūpų, o atvirkščiai, jas drėkina. Pastaruoju metu, jei jaučiu, kad lūpos ėmė sausėti, tą dieną renkuosi būtent šiuos lūpų dažus. Gamintojas taip pat pabrėžia lūpas puoselėjančias ypatybes:

  • 9 iš 10 respondentų sutinka, kad „Moisture and Renew“ lūpų dažai drėkina lūpas (tyrime dalyvavo 727 grožio entuziastės).
  • Lūpų dažai drėkina lūpas ir tuo pačiu metu išlieka ryškūs.
  • Vitaminais A, C ir E praturtinta formulė įsigeria į lūpas ir suteikia joms intensyvią spalvą bei drėkinimą.
  • Ypač lengvi ir patogūs kasdieniam makiažui.
  • Vaivorykštinis spalvų pliūpsnis.
  • Dermatologų patikrinta.

Priemonės sudėtis pateisino visus mano lūkesčius. Kadangi „Moisture and Renew“ sudėtyje daug minkštiklių ir kosmetikos žinovų giriamas ricinos aliejus, juos naudodama nepastebėjau jokio neigiamo poveikio. Lūpos liko minkštos, sudrėkintos, o pasidažiusi nejaučiau nepatogumo jausmo. Sakyčiau, puiki priemonė ieškančioms lengvų ir jautrios odos neerzinančių lūpų dažų.

Lip4

Vis dėlto, kosmetikos rinkoje sunku rasti produktų, kurie neturėtų jokių trūkumų. „Moisture and Renew“ suteikia sodrų atspalvį, tačiau ypač ilgai jie neišlieka. Dažų pigmentai įsigeria į lūpas ir pakeičia jų spalvą kelioms valandoms, bet poveikiui pasibaigus tenka vėl atnaujinti jų sluoksnį. Taip pat dėl kreminės dažų struktūros patarčiau su jais naudoti ir lūpų pieštuką, nes dažai po kurio laiko gali išslysti už lūpų kontūro.

Lip3

Pasidomėjusi drėkinančiomis lūpų dažų savybėmis tikėjausi, kad dėl to nukentės priemonės dekoratyvios savybės, todėl lūpų dažais nenusivyliau. Nepaisant keleto trūkumų, manau, kad Rimmel kompanija gerai padirbėjo, kurdama pavasariškus ir jaunatviškus lūpų dažus. 2016 pavasario/vasaros vaisinės ir uogų spalvos – tikras sezono topas, be to, jos ypač tiks šviesiaplaukėms jaunoms merginoms, o jei norisi šiek tiek solidumo, net ir drėgnai žvilgančius „Moisture and Renew“ galima nesunkiai „matizuoti“.

Šią gudrybę atradau visai neseniai, bet jau tą pačią dieną ją pritaikiau. Kadangi akis pasidažiau blizgiais akių šešėliais, lūpų dažų blizgesį norėjau šiek tiek „nugesinti“. Triukas labai paprastas, reikia tik panašios į lūpų dažų atspalvį pudros ar skaistalų. Prie mano „Moisture and Renew“ atspalvio „Cherri-o“ puikiai tiko Rimmel by Kate veido kontūravimo paletės „Golden Sands“ rausvi skaistalai. Pasidažiusi lūpų dažais, skaistalais padengta kempinėle lengvai patapšnojau lūpas ir išlyginau dažus, kad nesimatytų pudros dulkelių. Viskas, lūpų spalva tapo beveik visiškai matine. Tiesa, kas kartą naudodama šią gudrybę jaučiuosi šiek tiek nusikaltusi. Vis dėlto, pavasarį lūpoms ir nagams galime leisti gaiviai švytėti saulės šviesoje ir iki rudens matinę kosmetiką išleisti atostogų.

Jūsų,

Blogerė Agnija


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*