Sužinok: aknės gydymo mitai

470_2693653Jei nesate viena iš tų laimingųjų, kurios niekada gyvenime neturėjo spuogo, tikriausiai esate išbandžiusi čia išvardintas gudrybes. Nuvilsime – jos nė velnio neveikia.

Dantų pasta:

Galbūt ji ir džiovina spuogus, bet labai sausina odą, ir gali sukelti daug didesnių problemų. Geriau pabandykite veiksmingą Manhattan Clearface maskuojamąjį pieštuką, kuris puikiausiai paslepia spuogelius ir randelius. Pieštukas yra antibakterinis, kurio sudėtyje yra cinko.89198_original

Citrinų sultys:

Jos turi antibakterinių savybių, kurios naikina spuogus sukeliančias bakterijas. Tačiau, kaip ir dantų pasta, labai sausina odą, ir gali neprognozuojamai sureaguoti su saulės spinduliais.

Pjaustyti pomidorai:

Pomidorai turi daug vitamino A, kuris gali padėti odai gražiau atrodyti, tačiau neturi visiškai jokio poveikio spuogams.

79908_originalCheminiai šveitikliai:

Nušveitus odos paviršinį sluoksnį, jos išvaizda trumpam pagerės, bet realios naudos spuogų naikinimui tai neduos. Daugelis dermatologų rekomenduoja rinktis kur kas švelnesnius nei cheminius šveitiklius, pavyzdžiui, Lumene Matt Touch giliai valantį šveitiklį. Gaivus gelio tekstūros šveitiklis valo poras, neleisdamas susiformuoti spuogams bei inkštirams. Masažuojančios jojoba dalelės bei mikro kristalai padeda atverti užsikimšusias poras. Šveitiklis nuvalo negyvas odos ląsteles – oda tampa švelni ir lygi. Sudėtyje esantys bio mineralai padeda atsinaujinti. Šaldantis mentolis atgaivina odą. Šveitiklio sudėtyje yra 85% natūralių medžiagų, tad jis tiks ir jautriausiai odai.

Akių lašai:

Tiesa, kad akių lašai gali sumažinti spuogo raudonumą. Bet tik tiek.

Įdegis:82504_original

Nors saulė išsausina spuogus, o oda atrodo graži ir švytinti, ilgalaikė perspektyva nekokia. Spuogai grįžta dar agresyviau, nes saulės išsausinta oda išskiria žymiai daugiau riebalų, ir poros greičiau užsikemša, taip suformuodamos naujus spuogus. Geriau kasdien naudokite kokybišką prausiklį bei toniką, o einant kaitintis, pasitepkite kremu nuo saulės su dideliu SPF, pavyzdžiui, Deborah Bioetyc kremą prieš ir po saulės. Tai greitai įsigeriantis dvigubo poveikio kremas: jis paruošia odą deginimuisi, skatindamas melanino gamybą, todėl oda greičiau įdega. Tuo pačiu metu kremas ramina saulės paveiktą odą mažina paraudimą, skatina vienodą, ilgai išliekantį įdegį.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*